Gala de proiecte EFOR şi premiile de Crăciun

 Luni 10 decembrie, de la 13:00 la 16:00 | Athénée Palace Hilton (Episcopiei 1-3) | Sala le Diplomat

  • Vom premia câștigătorii concursului de fotografie Banii EU… vorbesc! și vom arăta care este impactul cheltuirii banilor europeni, după ce am lucrat cu două comunități civice în Cluj și Constanța.
  • Vom prezenta hărţile clientelismului politic, proiectul fanion al EFOR, pe România, Republica Moldova şi Lansăm și Detectorul de clientelism – un ghid practic pentru identificarea tiparelor clientelare în fonduri publice, achiziții publice, finanțarea partidelor etc
  • Vom arăta cum se cheltuie banii publici românești, în speță cei destinați Programului de Dezvoltare Locală (PNDL) în Constanța (pilot): cine a primit fonduri, cine a câștigat contractele și care este profitul politicienilor din toată povestea.
  • Vom premia studenţii câştigători ai concursului Cum să fii un trol de succes? ABC-ul dezinformării pe social media care au luat parte la pilotarea toolkit-ului EFOR pentru combaterea manipulării online, venită dinspre Kremlin sau din alte surse. Vor fi prezenţi studenţi din Republica Moldova şi România, ţările cuprinse în proiectul nostru de combaterea dezinformării.

Pe scurt, vom discuta două teme cu impact asupra bunei guvernări în România și în regiune: risipirea banilor publici și modul în care guvernările sunt în derivă din cauza populismului și dezinformării.

În plus, vom trage concluzia la un pahar de vin despre ce a însemnat anul Centenar pentru România (şi eventual Republica Moldova) şi ce ne aşteaptă în 2019.

Confirmări


Dacă formularul nu se încarcă, vă rugăm să apăsați aici.

Contact:  Alexandra Logofătu, [email protected], 021 211 7400


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.