Georgescu: În cazul Diaconu, ANI va utiliza toate instrumentele pe care le are pentru a aplica decizia ÎCCJ

Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri că, în cazul în care Biroul Electoral Central va valida candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, ANI va utiliza toate instrumentele juridice pe care le are pentru ca hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție să fie pusă în aplicare.

„Vom utiliza toate instrumentele juridice pe care le avem, până la urmă nu este vorba de candidatura domnului Diaconu, este vorba de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care este obligatorie pentru toată lumea. Sunt multe candidaturi, ANI nu se raportează la o persoană anume, ci se raportează la o decizie a justiției care trebuie pusă în aplicare ca în orice stat de drept cu valori democratice solide, membre ale UE și NATO”, a declarat Georgescu.

Șeful ANI a participat vineri la seminarul „Măsuri anti-fraudă privitoare la achizițiile publice din Piața Unică a Uniunii Europene. Soluții legislative, instituționale și tehnice”, organizată de Partnership for Social Development (Croația) și Expert Forum (România).

Miercuri, Horia Georgescu i-a transmis judecătorului Florentin Drăguț, președintele Biroului Electoral Central, că Mircea Diaconu nu îndeplinește condițiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

citește restul articolului (agerpres.ro)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.