Ghid pentru utilizarea bazelor de date pentru investigații financiare

Ghid de monitorizare a banilor publici

Ghidul este destinat procurorilor, jurnaliștilor și cetățeniulor interesați și are rolul de a oferi informații utile pentru investigații financiare, în special prin utilizarea bazelor de date și informațiilor accesibile în spațiul public.

Ghidul se completează cu alte materiale publicate de Expert Forum și de Context, la care facem referire în raport. Pentru orice informații suplimentare sau pentru a primi sprijin în utilizarea unora dintre instrumentelor incluse în ghid, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].


Ghidul este publicat în cadrul proiectului „O comunitate puternică de investigatori împotriva crimei organizate și a corupției”, care beneficiază de un grant de 180.000 de euro din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegiei prin intermediul granturilor SEE și Norvegiene. Scopul proiectului este de a consolida și dezvolta comunitatea de investigatori din România pentru a diminua expansiunea criminalității organizate, a corupției și a grupurilor de criminalitate financiară.
Proiect derulat de:
Ghid realizat de Expert Forum