Ghid în format e-book

Ghidul pentru practicieni în domeniul achizițiilor publice

Ghighiddul pentru practicieni în domeniul achizițiilor publice este rodul muncii unei echipei de experți, dar și rezultat al dezbaterilor ocazionate de cele 15 seminare desfășurate timp de 18 luni în cadrul proiectului european Combaterea fraudei în achizițiile publice. O abordare operațională. Seminariile au inclus lucrul în grupe mixte formate din judecători de contencios si penal, procurori și ofițeri de poliție judiciară, în cadrul cărora s-au dezbatut teme precum frauda în achizițiile publice, conflictul de interese sau nereguli în procedurile de achiziție, la toate nivelurile. De asemenea, discuțiile au fost practice și au inclus prezentarea unor metode de investigare a infracțiunilor și exemple din practica instanțelor legate de aceste tipuri de cazuri.

Materialul cuprinde contribuțiile, în cele mai multe cazuri pro bono, experților din cadrul proiectului: experți în achiziții, judecători, procurori, ofițeri de poliție judiciară, funcționari de rang înalt.

Ghidul dezvoltat în parteneriat cu Learn Forward și va fi dezvoltat în continuare în cadrul proiectului cu finanțare de la Comisia Europeană „Legislaţie, economie, competiţie şi administraţie”.

Raportul poate fi consultat aici.

 

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.