Ghiduri Expert Forum

Ghidul are scopul de a integra informații despre cum se formează bugetele, cum se aprobă investițiile și cum se cheltuie banii publici. De asemenea, ne ajută să înțelegem cum să adunăm date pentru a crea profilul unei firme sau unei persoane cu legături politice.

Include informații despre baze de date publice, motoare de căutare internaționale sau despre cum se pot conecta toate acestea. Nu este un ghid clasic despre achiziții publice sau despre finanțare politică, ci mai degrabă un îndrumar care arată cum se pot colecta informații din surse diverse pentru a înțelege dacă o firmă câștigă multe contracte din motive politice sau dacă există probleme legate de implementarea unor proiecte. Am dedicat o secțiune specială programelor naționale de investiții de tipul Anghel Saligny sau PNDL.

Consultă ghidul aici.

 

 

Ghidul are rolul de a oferi informații utile pentru investigații financiare, în special din perspectiva bazelor de date publice care pot fi folosite pentru investigații sau pentru colectarea de date care ar putea sprijini o investigație. Ghidul se completează cu alte materiale publicate de Expert Forum și de Context.

Consultă ghidul aici.

 

 

 

 

Este un ghid prin care ne-am propus să aratăm câteva modalități practice în care autoritățile locale pot folosi datele pentru a-și formula politicile publice. Acest ghid este un instrument care susține politica Expert Forum de a susține deschiderea de date, din domenii foarte diverse, care pornesc de la finanțare politică, la investiții local și achiziții, ajungând la alegeri sau egalitate de șansă.

Consultă ghidul aici.