en_US English

Raport de monitorizare a alegerilor pentru Parlamentul European

Procesele electorale în România, între improvizaţie şi bune practici

coperta1Întrucât organizarea profesionistă a alegerilor ține mai degrabă de capacitatea autorităților de management electoral de a organiza procesul de vot, de reglementări unitare, clare, care sunt respectate și de alegători conștienți și mai puțin de informația de pe agenda publică, am publicat o analiză pragmatică despre ce nu funcționează în administrația electorală din România, de ce în 2014 nu avem încă un Cod Electoral în vigoare și despre bunele practici care trebuie adoptate neîntârziat de decidenți.

Agenda publică legată de organizarea alegerilor se centrează în general pe campania electorală, pe competițiile din interiorul partidelor, rezultatele sau fraudele din ziua alegerilor și prea puțin asupra procedurilor de organizare a alegerilor, bune practici, implementarea unitară a legislației sau pe identificarea vulnerabilităților din sistem.

Eforturile EFOR și ale partenerilor au fost orientate asupra componentei tehnice a alegerilor și asupra accesibilității alegătorului la procesul electoral. Vă prezentăm câteva concluzii rezultate în urma misiunii noastre de monitorizare, problemele și vulnerabilitățile de sistem și soluții către decidenți.

Raport alegeri EFOR 2014


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.