Inițiativa pentru o Justiție Curată

Proiectul Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată” îşi propune consolidarea alianţei ca o entitate de sine stătătoare, menită să confrunte eficient, prin expertiza cumulată a celor trei organizații, noi provocări în domeniul justiției și luptei împotriva corupției. Proiectul abordează probleme noi precum: recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni, confiscarea extinsă, sustenabilitatea DNA și monitorizarea achizițiilor publice.

Proiectul se concentrează pe acțiunile de consolidare a coaliției cât și de creștere a capacității acesteia de a reacționa la evoluțiile și fenomenele relevante pentru reforma justiției și buna guvernare. Dezvoltarea și publicarea a trei instrumente de monitorizare și raportare va consolida capacitatea de monitorizare a organizațiilor membre și a coaliției.

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi membrii celor trei organizaţii precum şi instituţiile publice cheie din domeniile justiţiei şi achiziţiilor publice. În plus, un număr semnificativ de cetăţeni vor beneficia indirect de informaţiile diseminate prin intermediul portalului coaliţiei, alertelor timpurii precum şi a celor trei instrumente de monitorizare şi raportare.

Mai multe detalii pe pagina web a Coalitiei, www.justitiecurata.ro.

Proiectul Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

 

logos


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.