Căutăm interni pasionați de alegeri și implicare civică

Dacă ești student(ă)/masterand(ă) și ești interesat(ă) să te alături să experimentezi cum e să lucrezi într-un think tank din București.

Despre organizație:

Suntem un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administraţiei. Domeniile pe care le acoperim includ: reforma administraţiei şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale; energie şi transporturi; procese electorale şi cetăţenie activă.

De ce să aplici:

Începem demersurile pentru monitorizarea alegerilor prezidențiale din noiembrie, împreună cu coaliția FiecareVot, dar și o nouă ediție a Școlii pentru Democrație. Te invităm să vezi ce se întâmplă în spatele culiselor monitorizării alegerilor, cum acredităm și coordonăm observatorii, cum decurge un training, dar și cum funcționează call center-ul organizat în zilele cu alegeri și cum se produc rapoartele de monitorizare. Ne vei ajuta în procesul de acreditare și la organizarea celorlalte evenimente. Avem nevoie de tine și pentru a organiza Școala pentru Democrație din octombrie, pentru a ține legătura cu vorbitorii și participanți. Vei merge cu noi pe teren pentru diverse proiecte axate pe alegeri și educație civică.

Cum aplici:

Trimite-ne un CV de o pagină și o scrisoare de intenție de maximum o pagină în limba engleză prin care să ne explici de ce crezi că ești potrivit(ă) și ce te motivează să lucrezi cu noi la adresa [email protected]. Te rugăm să incluzi în titlul mailului Internship EFOR. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 10 septembrie 2019, ora 23:59. 

Ești candidatul ideal dacă:

 • Ești student(ă) la facultate de profil (Științe Politice, Relații Internaționale, Drept, Comunicare sau Administrație etc.) din București
 • Cunoști limba engleză la un nivel cel puțin mediu
 • Ai un interes dovedit în domeniul educației, implicării civice, politici publie, științe politice
 • Ești o persoană proactivă cu spirit de echipă, deschisă către noi provocări
 • Lucrezi cu ușurință în suita Microsoft Office (în special Excel și Word)
 • Ai răbdare cu sarcini meticuloase, care combină contactul cu beneficiarii cu ceva birocrație
 • Faci față și la un pic de stres, în perioada alegerilor

Îți propunem:

 • un stagiu de aproximativ 15-20 de ore pe săptămână (negociabil și flexibil, dar avem nevoie de disponibilitate mai ales în perioada alegerilor)
 • stagiul are loc pentru aproximativ 3 luni (negociabil)
 • sediul nostru este pe str. Semilunei 7
 • să lucrezi cu un colectiv deschis și primitor
 • participarea la Școala pentru Democrație în atelierele pe educație non formală, statul de drept, clientelism politic, fake news, activism civic, etc.
 • șansa de a învăța lucruri noi și deschiderea de a lucra în mai multe domenii pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine (educație, electoral, clientelism politic, corupție, fake news, etc.)

Stagiul nu este remunerat, însă la finalul programului vei primi un certificat de voluntariat și recomandări.

Te așteptăm în echipa noastră! Pentru întrebări și nelămuriri ne găsești la adresa de mail [email protected]


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.