Căutăm voluntari pentru organizarea observării alegerilor locale din septembrie 2020

Despre organizație:

Suntem un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administraţiei. Domeniile pe care le acoperim includ: reforma administraţiei şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale; energie şi transporturi; procese electorale şi cetăţenie activă.

De ce să aplici:

Începem demersurile pentru monitorizarea alegerilor locale din septembrie, împreună cu partenerii din coaliția FiecareVot. Te invităm să vezi ce se întâmplă în spatele culiselor monitorizării alegerilor, cum acredităm și coordonăm observatorii, cum decurge un training, dar și cum funcționează call center-ul organizat în zilele cu alegeri și cum se produc rapoartele de monitorizare. Ne vei ajuta în procesul de acreditare și la organizarea celorlalte activități care fac parte din campania de monitorizare.

Probabil va fi una dintre cele mai interesante misiuni de observare a alegerilor, fiind un context în care și noi învățăm foarte multe despre alegeri în timpul pandemiei. În ultimele luni, am fost foarte activi și am lucrat alături de autoritățile electorale, partidele politice și alte organizații civice pentru a găsi cele mai bune și sigure soluții pentru organizarea alegerilor din septembrie – poți găsi aici cele mai recente rapoarte și dezbateri organizate de noi. Coaliția FiecareVot a fost cea mai vizibilă în ultimii ani în România în ceea ce privește observarea alegerilor, publicând constant rapoarte de monitorizare și fiind parte din procesul de modificare a legislației și regulilor pentru organizarea alegerilor.

Cum aplici:

Trimite-ne un CV de o pagină și o scrisoare de intenție de maximum o pagină prin care să ne explici de ce crezi că ești potrivit(ă) și ce te motivează să lucrezi cu noi la adresa [email protected]. Te rugăm să incluzi în titlul mailului Voluntar EFOR. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 23 august 2020, ora 23:59. 

Ești candidatul ideal dacă:

 • Ești student(ă) la facultate de profil (Științe Politice, Relații Internaționale, Drept, Comunicare sau Administrație etc.) din București
 • Cunoști limba engleză
 • Ai un interes dovedit în domeniul educației, implicării civice, politici publie, științe politice
 • Ești o persoană proactivă cu spirit de echipă, deschisă către noi provocări
 • Lucrezi cu ușurință în suita Microsoft Office (în special Excel și Word)
 • Ai răbdare cu sarcini meticuloase, care combină contactul cu beneficiarii cu ceva birocrație
 • Faci față și la un pic de stres, în perioada alegerilor

Îți propunem:

 • un stagiu negociabil și flexibil, dar avem nevoie de disponibilitate mai ales în perioada alegerilor
 • stagiul are loc pentru aproximativ 3 luni (negociabil)
 • sediul nostru este pe str. Semilunei 7, dar probabil cea mai mare parte a activității se va desfășura de acasă
 • să lucrezi cu un colectiv deschis și primitor, cu experiență îndelungată în observarea alegerilor în țară și în străinătate

Stagiul nu este remunerat, însă la finalul programului vei primi un certificat de voluntariat și recomandări.

Te așteptăm în echipa noastră! Pentru întrebări și nelămuriri ne găsești la adresa de mail [email protected]


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.