[OPORTUNITATE INTERNSHIP] Căutăm intern interesat de clientelism cu fonduri europene și dedesubturile partidelor politice

Dacă vrei să înveți ce înseamnă politici publice, clientelism politic, finanțări din fonduri europene și care sunt mecanismele de finanțare ilegală a partidelor politice vino să lucrezi alături de EFOR. Poți învăța mai multe și despre dedesubturile guvernării, partide politice și mecanismele de distribuție preferențială a banului public. Vei analiza legi, bugete, achiziții publice, baze de date și vei înțelege mai multe despre cum funcționează administrația publică și partidele politice. Ne vei ajuta cu interviuri și vei cunoaște primari, politicieni și oameni de afaceri.

Trimite-ne până pe 15 aprilie 2017 un CV și o scrisoare de intenție de maximum o pagină prin care să ne explici de ce crezi că ești potrivit(ă) pentru un internship de 2-3 luni la EFOR. Îți oferim pregătire, un sediu (Semilunei 7, București) în care vei găsi o echipă de experți primitoare și toate condițiile pentru învățare. Și cafea bună :)

Ce vrem de la tine?

  • aproximativ 15 ore pe săptămână (negociabile și flexibile), pe o perioada pe care o stabilim împreună
  • să știi să lucrezi în Word și Excel
  • să știi limba engleză la nivel cel puțin mediu
  • este un avantaj dacă să ai studii de științe politice, drept, comunicare sau administrație, dar nu este o condiție eliminatorie

Ce implică stagiul de internship:

  • Analiză de legislație și baze de date (nu sunt necesare cunoștințe avansate)
  • Învățarea unor instrumente legale, cum ar fi cererile de informații de interes public
  • Deschidere pentru a învăța administrare și asistență de proiect (organizare și participare de evenimente, lucrul cu decidenții și beneficiarii etc)

 Poți vedea câteva dintre rapoartele noastre pe tema clientelismului politic în distribuția fondurilor publice aici:

Harta clientelismului 2012 – 2016

Banii și achizițiile: unde au ajuns contractele din PNDL?

http://expertforum.ro/achizitiile-din-pndl-2/

http://expertforum.ro/raport-anual-2016/ 

Stagiul nu va fi plătit, însă la finalul programului de internship vei primi un certificat de voluntariat (conform legislației în vigoare), care în condițiile legii se poate considera vechime în muncă și recomandări.

Aplicații și informații: [email protected], 0787.638.315


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.