Lansăm raportul Democrația din fiorduri: participare publică și transparență în Norvegia

 

Avem plăcerea de a vă invita la o discuție informală despre lecțiile învățate în ultimul an de participare publică și educație non-formală și despre planuri de viitor. În cadrul Școlii pentru Democrație am format profesori cu care apoi am lucrat în opt orașe, pentru a aduce autoritățile locale față în față cu elevii și pentru a-i face pe aceștia din urmă să înțeleagă de ce este important să se implice în deciziile din comunitățile din care provin.

Vă invităm la dezbaterea

 Cetățeanul și participarea publică în România și Norvegia

Joi, 21 aprilie 2016, ora 15.00

Hotel Epoque, Intrarea Aurora 17C (zona Parcul Cișmigiu)

 

Am colaborat cu primării, prefecturi, școli, dar și cu Instituția Guvernatorului din Regiunea norvegiană Sogn og Fjordane. Ulterior, am organizat o vizită de studii de o săptămână în Norvegia pentru a afla mai multe despre participare publică, acces la informații, transparență și integritate în spațiul public. Ne-am întâlnit cu primari, cu funcționari din ministere, organizații neguvernamentale sau ziariști pentru a discuta de ce Norvegia poate fi un exemplu de succes și pentru a promova bune practici românești. În cadrul întâlnirii vom lansa raportul Democrația din fiorduri: participare publică și transparență în Norvegia, care prezintă câteva dintre concluziile noastre cu privire la procesele democratice – cu bune și rele – în Norvegia.

Vă așteptăm începând cu ora 14.45 la o cafea, urmând să începem discuția despre participare în România și Norvegia de la ora 15, pentru aproximativ 2 ore.

 

Contact: Septimius Pârvu, manager de proiect Expert Forum, [email protected] sau 0787.638.315

 

logossigle_cetatenieactiva

 

Eveniment organizat în cadrul proiectului Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Raportul este finanțat prin Fondul pentru Relatii Bilaterale. 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.