Lansăm www.7anideacasa.eu, site dedicat alegerilor pentru Parlamentul European

7aniAstăzi e Ziua Europei – sărbătorim 64 de ani de când Robert Schuman (ministru francez de externe în anii ’50) propunea crearea unei comunități supranaționale ce avea să devină Uniunea Europeană de azi.

Tot astăzi, cu 16 zile înainte de alegerile europarlamentare, lansăm www.7anideacasa.eu pentru a explica pe îndelete cum funcționează Parlamentul și votul, dar și pentru a examina cei 580 de candidați înscriși în cursa electorală.

Platforma web este un instrument destinat alegătorilor prin care aceștia se pot informa cu privire la rolul și funcționarea Parlamentului European, rolul europarlamentarilor, la listele de candidați propuse de partide și formațiuni politice din România și pot evalua candidații conform unei grile de evaluare a gradului de profesionalism, eficiență și integritate. Mai mult, alegătorii pot găsi informații referitoare la procedura de votare, raportarea fraudelor în timpul procesului electoral, precum și alte date necesare pentru a alege conștient și informat.

În paralel, am elaborat un set de recomandări care au fost transmise către Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă în vederea îmbunătățirii procedurilor de organizare a alegerilor și pentru a oferi alegătorilor cele mai ridicate standarde în timpul procesului de votare. Recomandările pot fi consultate pe pagina www.expertforum.ro/recomandari, iar implementarea lor va fi monitorizată în ziua alegerilor cu observatori interni.

Vezi mai multe si pe fb

Comunicat de presa 7anideacasa.eu

Acest website a fost produs în cadrul proiectulului Votez EUropean pentru alegeri romanesti implementat de Expert Forum în parteneriat cu Funky Citizens, Centrul Rațiu pentru Democrație și Centrul Român pentru Politici Europene și realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

 

civicO inițiativă a Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile
Sustinut de ceetrust


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.