LANSARE RAPORT Alegerile locale 2016: între schimbare și stagnare

Anul trecut Parlamentul a modificat legislația electorală, fiind introduse noutăți precum partidele politice înființate cu trei membri, finanțare publică pentru campania electorală sau sistemul informatic pentru verificarea alegătorilor. Deși există progres, legea are nenumărate probleme și lipsuri la nivel politic și tehnic, cea mai mare dintre toate rămânând probabil organizarea alegerilor într-un singur tur de scrutin.

Expert Forum are plăcerea de a vă invita la evenimentul de lansare a raportului privind alegerile locale din 2016

            Alegerile locale 2016: între schimbare și stagnare

            Luni, 11 iulie 2016, ora 10.30

            Librăria Humanitas, Bd. Regina Elisabeta nr. 38

Vă invităm la o discuție deschisă alături de reprezentanți ai autorităților implicate în organizarea alegerilor, Parlamentului României, ambasadelor, observatori electorali și jurnaliști pentru a vedea ce a funcționat bine, dar mai ales ce trebuie schimbat la nivel politic și tehnic.

Vă vom prezenta rezultatele campaniei de observare a alegerilor locale, inclusiv cele legate de call center 0800 080 200, precum și platforma www.expertforum.ro/votcorect. Cu această ocazie, vă vom spune în premieră câți dintre candidați au îndeplinit funcția de operatori de calculator și care este situația vizelor de flotant și vom discuta, printre altele, despre praguri electorale, liste de semnături, proceduri de acreditare a observatorilor, egalitatea competitorilor electorali, nereguli în secțiile de votare și în organizarea alegerilor, precum și eficiența administrației electorale.

Vă asteptăm cu o cafea începând de la 10.15, urmând să începem la 10.30 pentru aproximativ 2 ore.

Contact: Septimius Pârvu, Manager de proiect Expert Forum, [email protected], 0787.638.315.

 

Evenimentul face parte din proiectul Cetățeni implicați pentru alegeri locale corecte, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică prin Fondul de Acțiune Rapidă

fdsc cif


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.