Coaliția FiecareVot: Lansarea raportului final de observare a alegerilor parlamentare și dezbatere despre reforma electorală

 

 

 

 

Expert Forum vă invită la evenimentul de lansare a raportului final de observare a alegerilor parlamentare din 5-6 decembrie, publicat de coaliția FiecareVot. Vom prezenta concluziile și recomandările legate de cadrul legislativ și implementarea acestuia, votul prin corespondență, organizarea votului în secțiile de votare din țară și străinătate, activitatea administrației electorale, campania electorală și finanțarea acesteia și alte etape ale procesului electoral. De asemenea, vom discuta despre nevoia inițierii reformei electorale și elaborării unui Cod Electoral consolidat. Un raport preliminar de observare a fost lansat pe 7 decembrie.

Vezi eveniment online

 

Luni, 18 ianuarie 2021, orele 11 – 13
Dezbatere online

 

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea alegerilor, ai competitorilor electorali, experți și observatori electorali, parlamentari, precum și jurnaliști. Agenda va include prezentarea raportului, intervenții din partea instituțiilor publice și Coaliției pentru Cod Electoral Acum! (Ovidiu Voicu – Centrul pentru Inovare Publică), precum și o sesiune de dezbateri. Concluziile raportului vor fi prezentate de Septimius Pârvu (Expert Forum) și Maria Krause (Observatorul Electoral).

​Vă rugăm să confirmați participarea prin completarea formularului de mai jos. Fiecare participant va primi linkul de conectare la platforma Zoom cel târziu în dimineața evenimentului. Dezbaterea va fi transmisă live pe paginile Facebook EFOR și FiecareVot, precum și prin platforma www.privesc.eu.

 

Detalii suplimentare: [email protected], ​​0787.638.315 (​persoană de contact: Septimius Pârvu​)​

 

Proiect implementat de

 

 

Eveniment organizat în cadrul proiectului Observatori pentru alegeri parlamentare corecte și sigure, derulat de Expert Forum în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul fi nanciar Active Citizens Fund România, program fi nanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org

Informații suplimentare pot fi găsite pe paginile web www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org.
„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”.

 

 

 

Activitate sprijinită de Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL), în cadrul unui proiect implementat de EFOR în parteneriat cu CEELI Institute (Central and Eastern European Law Initiative) și International Foundation for Electoral Systems (IFES)


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.