Lansăm INDICELE ȘI HARTA CLIENTELISMULUI 2012-2016

Partidele politice au pus în mandatul 2012-2016 o presiune semnificativă pe resursele bugetare naționale, a căror distribuție este deseori arbitrară. Fondul de Rezervă aflat la dispoziția Guvernului a fost mărit de 10 ori în 2012 și de 15 ori în 2014, ani care se întâmplă să fie electorali. Fondurile au fost distribuite pe infrastructură, arierate sau alte cheltuieli, care de multe ori nu au legătură cu urgența sau neprevăzutul. Mai mult, întreg mandatul a fost caracterizat de dezertări politice, migrații și fuziuni de partide, ceea ce a creat instabilitate și neclaritate în administrația locală, clientelizând-o și mai mult.

 

 

EFOR vă invită la
LANSAREA HĂRȚII CLIENTELISMULUI 2012-2016

 

Miercuri, 23 martie 2016, ora 11.00
Librăria Humanitas Cișmigiu (Bd. Elisabeta, nr. 38)

  • Date complete despre fondurile distribuite de către Guvern primăriilor și consiliilor județene
  • Cine au fost favoriții și pierzătorii distribuției de fonduri
  • Care este legătură cu migrația aleșilor locali și cu perioadele electorale

Septimius Pârvu,  Sorin Ioniță și Laura Ștefan vor prezenta în premieră aceste date, după care vor răspunde întrebărilor presei.

 

 

Detalii și confirmări: [email protected] sau 0787.638.315.

Raport realizat în cadrul proiectelor Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată” , finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și Consolidating the Clean Justice Initiative Coalition to strengthen the rule of law – monitoring and early warning tools, finanțat de Open Society Institute (OSI). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

 

Proiectul Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată” (www.justitiecurata.ro) este implementat în parteneriat de Freedom House România, Expert Forum și Centrul Român de Politici Europene
logosIJC-Logologo_OSI


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.