Laura Stefan: Parlamentarii cercetati, judecati sau condamnati pentru coruptie vor scapa toti Interviu

Modificarea Codului Penal scoate de sub incidenta conflictului de interese achizitiile publice, iar mare miza sunt miliarde de euro, bani publici romanesti si europeni, atrage atentia expertul anticoruptie EFOR Laura Stefan.

Consecintele modificarilor sunt dramatice, de la faptul ca parlamentarii nu vor mai fi acuzati pentru nicio fapta de coruptie, cu exceptia situatiei in care dau mita, si nici de abuz in serviciu, la dezincriminarea conflictului de interese, a explicat Laura Stefan intr-un interviu acordat Ziare.com.

Totodata, Laura Stefan a atras atentia asupra efectelor grave pe care le-ar avea Legea amnistierii si gratierii: „Cvasimajoritatea celor aflati in puscarie vor fi pe strada daca acest proiect ar ajunge lege”.

„Romania nu este o tara in care sa poti avea incredere. Dar acesta este efectul timiterii in parlament a unor oameni care au mari probleme penale, unii condamnati, altii anchetati. Este o lege data in interes propriu de oameni carora nu le pasa de interesul national”, a aratat Laura Stefan.

Expertul anticoruptie a comentat pentru Ziare.com si propunerea ca Lucian Bolcas sa devina judecator al CCR.

citește restul articolului (ziare.com)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.