Let’s talk about Rule of Law!

 

 

România rămâne în urmă în ceea ce privește statul de drept și practicile democratice. Educația civică este esențială pentru încurajarea cetățeniei active, dar școlile, în general, nu pregătesc tinerii cu instrumentele necesare pentru a detecta și contracara abaterile de la statul de drept și proasta guvernare. Există o lipsă de politici relevante menite să rezolve problemele privind angajamentul civic și ale gândirii critice. Acest lucru perpetuează cercul vicios al guvernării proaste.

 

În perioada septembrie 2021 – mai 2022 Expert Forum lansează proiectul Let’s talk about Rule of Law! – Să vorbim despre Statul de Drept!, finanțat de Ambasada Olandei la București.

Obiectivul nostru principal este să încurajăm profesorii și elevii să fie parte activă a comunităților din care fac parte. Vom realiza acest lucru lucrând direct cu profesorii din 15 comunități din România în ateliere sub umbrela statului de drept, discutând despre justiție, corupție, criminalitatea organizată, colaborarea și separarea puterilor în stat, precum și procesul de politici publice. 

Cei 30 de profesori participanți își vor consolida cunoștințele privind democrația și statul de drept. Ei vor participa la 4 ateliere introductive.

În aceste ateliere ei vor descoperi de asemenea instrumente, jocuri și metode de a discuta într-un mod interactiv și aplicat despre statul de drept și democrație și în școală. Mai mult, profesorii vor aplica aceste instrumente, împreună cu EFOR, în clasele lor. 

Structura informației și a atelierelor le permite profesorilor să repete independent exercițiile și discuțiile din comunitățile lor. Studenții vor afla mai multe despre statul de drept și democrație, gândirea critică, instrumentele de responsabilitate și procesul de politici publice, dar și despre comunitățile lor, putând să se conecteze cu ele și să le descopere mai pe deplin. Vor învăța cum să își facă vocile auzite, cum să intervină și să facă o schimbare. 

Calendarul proiectului:

  • Selectarea profesorilor – Octombrie 2021
  • Atelierele cu profesorii – Noiembrie 2021 – Februarie 2022
  • Organizarea activităților din școli – Februarie 2022
  • Activități interactive în școli – Martie – Mai 2022
  • Evenimentul de închidere a proiectului – Mai 2022

 

Proiect finanțat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.