Let’s talk about You(th)! – Ediția Toamnă 2021

 

 

În perioada septembrie 2021 – ianuarie 2022, Expert Forum lansează o nouă ediție a programului Let’s talk about You(th)! Programul LTY are la bază dorința noastră de a susține vocea elevilor și de a îi ajuta să se facă auziți privind probleme importante pentru ei, din comunitatea lor. 

 

În cadrul acestei ediții vom lucra cu 50 de elevi din Alexandria, Buzău, Găești și Târgoviște. Participanții vor răspunde printr-un discurs de 3 minute la întrebarea Care este o problemă importantă care te afectează pe tine și pe comunitatea ta?”. 

Elevii se vor pregăti în cadrul unor ateliere interactive prin care vom explora teme precum comunitatea și apartenența noastră în diferite comunități, cum identificăm o problemă și cum o aprofundăm, cum cercetăm și ce înseamnă fake news, care este rolul nostru în comunitate și cum putem să fim cetățeni activi, dar și care este rolul administrației publice și ce putere au asupra problemelor noastre.

Participanții vor avea de asemenea ocazia să se cunoască între ei și să își ofere feedback constructiv pe discursuri. Ei vor fi coordonați de 18 adolescenți, foști participanți în LTY. Astfel ei pot să își dezvolte aptitudini de management de proiect, management de echipă, leadership, etc. 

Discursurile sunt în final evaluate de un juriu format din persoane din afara școlii cu interes pentru astfel de activități, selectat de Asociația Expert Forum împreună cu profesorii coordonatori, iar cele mai bune discursuri sunt premiate și distribuite pe canalele de social media (Facebook și Instagram) ale Asociației Expert Forum și ale partenerilor (școli partenere, finanțatorul, etc.)  

În cadrul acestor ediții avem alături de noi 50 de elevi coordonați de: 

 • Prof. Cristina Chiriță, Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza”, Alexandria
 • Prof. Dan Solcan, Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Buzău
 • Prof. Alina Dinu, Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Buzău
 • Prof. Iulian Isac, Colegiul Național ”Vladimir Streinu”, Găești
 • Prof. Elena-Diana Oprea, Liceul “Voievodul Mircea”, Târgoviște

Calendarul activităților:

 1. Training pentru profesorii coordonatori privind competiția – Septembrie 2021
 2. Training pentru coordonatorii de echipă – Septembrie 2021
 3. Eveniment de lansare a competiției – Octombrie 2021
 4. 5 ateliere despre comunitate, scriere a discursurilor, cercetare, administrația publică și fake news – Octombrie-Noiembrie 2021
 5. Antrenamente în echipe pentru pregătirea discursurilor – Noiembrie 2021
 6. Competiția – Decembrie 2021
 7. Evenimentul de închidere a ediției – Ianuarie 2021

 

Pentru mai multe detalii despre programul Let’s talk about YOU(th)!

https://expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/metodologie-concurs-de-discursuri-publice-lets-talk-about-youth/

 –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Proiect derulat de Expert Forum și finanțat, în parte, prin contribuția generoasă a poporului American prin Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Conținutul cade în responsabilitatea  Expert Forum și nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului American.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.