Ne duce proiectul Johannis 2.0 mai aproape de Europa reală?

Prin ce a demonstrat d-l Johannis de când este la vârful PNL că gândeşte autonom pe temele importante care au fracturat recent România?

Până la spectaculoasa ieşire a lui Klaus Jo­hannis din stadiul de pupă politică, în care a înţepenit de ani de zile, prin întindere a ari­pilor de cavaler al modernităţii şi dreptăţii, pu­tem rămâne un pic rezervaţi faţă de masa de analişti că­zuţi pe spate la anunţul coop­tării acestuia în guvern. In­clusiv faţă de sondorii care pâ­nă la ora asta deja l-au in­trodus în formulă şi testează ce şanse are primarul Sibiului să-l bată la prezidenţiale pe cel al Bucureştiului; sau, de ce nu, pe Victor Ponta.

Nu de alta, dar cariera la vâr­ful guvernării a celui prezentat ca, practic, vărul Angelei Merkel, cel care va face din România un fel de mică Germanie a început cu o foarte balcanică pledoarie pentru de­ro­gare de la lege în uz propriu, astfel încât omul să poată fi simultan şi ministru de In­terne, şi primar. Cu alte cuvinte, mai curând ca francezii decât ca nemţii. Plus, cum Bă­sescu a sărit şi el cu laudele la sibian, prevăd sute de ore de talk shows conspiraţioniste des­pre cum va face preşedintele alianţă cu PNL ca să bată PSD etc. Conspiraţii uşor în­curcate de înscrierea lui Emil Boc în Fundaţia Mişcarea Populară – dar, toc­mai de aceea, cu atât mai creative, nu?

citește restul articolului (revista22.ro)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.