Nume grele europene ale luptei anticorupție, la conferința Expert Forum, în România. Constanța: zona cu cel mai ridicat grad de corupție din UE!

Conferința internațională „Banii și politica – legătura dintre resursele publice și finanțarea partidelor politice” a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, organizată de Expert Forum la București, iar dezbaterile au inclus legătura dintre finanțarea partidelor politice și achiziții publice, respectiv riscul de abuz de resurse publice, în contextul îngrijorărilor legate de buna guvernare, transparentizare și reforma finanțării partidelor politice.

Cu acest prilej, Expert Forum, susținut consistent de Oficiul de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene în organizarea conferinței, la debutul căreia a participat și coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum, Laura Ștefan, a lansat un raport cu privire la politizarea fondurilor publice europene și naționale pentru infrastructură, acoperind România și Croația. Raportul a fost întocmit de Septimius Pârvu și Cezara Grama (Expert Forum) și Minur Podumljak, din Croația, directorul executiv al Parteneriatului pentru Dezvoltare Socială.

Evenimentul a reunit peste 60 de experți în finanțarea partidelor, precum procurori, jurnaliști de investigație și experți în achiziții publice, provenind din țări ca România, Croația, Bulgaria, Lituania, Estonia, Republica Cehă, Polonia, Austria, Letonia, Moldova, Ucraina, Georgia, Belgia, Franța, Italia sau Spania și reprezentând instituții internaționale precum Comisia Europeană, GRECO, OSCE/ODIHR sau IDEA International.

citește restul articolului (tomisnews.ro)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.