E MAI BUN OBSCURANTISMUL HIPSTER DECAT CEL CRESTIN?

Vad ca lumea ia la misto pe bloguri manifestul credinciosilor, precum cel de aici. Dar cati atei nu au in cap bazaconii la fel de analfabete, doar ca neotribaliste, samanice, panteiste, „energetice” etc? De exemplu: „Folositi impotriva bolilor remedii naturiste, nu medicamente chimice” Dar numai ei zic asta sau toate fatutele care apar la TV matinal? Stiti cum se zice: medicamentele sunt acele substante din natura pentru care s-a putut proba ca dau rezultate; remediile naturiste sunt celelalte. Pe de alta parte, vorbeam odata cu colega Otilia sa facem un sondaj printre intelectuali, lideri de opinie, poeti, artisti, analisti, etc: sa-i intrebam ce-si imagineaza ei ca este de fapt ENERGIA. De exemplu in expresia pe care o auzi mereu „era plin de energie pozitiva…” Sau conceptul de RADIATIE din expresia „Nu mai cumparati de la supermarketuri mincaruri iradiate” (asta e din manifestul celor din link). Ma astept la raspunsuri fascinante. Dupa care putem continua cu alte concepte, pana ne plictisim…

Si oricum, sa nu ne agitam prea tare. Grosul BOR nu e aplecat spre fundamentalism, ci spre pragmatism. Atitudinea dominanta e mai repede asa, ca in poza: 2 echipe preot+dascal sfintind o partie noua de schi (finantare UE-POR) direct din popa-mobil.

Iar daca-i asa, n-o sa fie probleme cu Constitutia, spre disperarea unora a caror singura competenta profesionala e anti-clericalismul.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.