Expert Forum observă alegerile parlamentare de pe 24 februarie 2019 din Republica Moldova

Expert Forum va observa alegerile parlamentare și referendumul consultativ din 24 februarie 2019 din Republica Moldova. În acest sens, vom acredita observatori în secții de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, dar și din România, în București, Iași, Constanța și Cluj.

Scopul misiunii de observare este de a evalua impactul legislației electorale, modul de desfășurare a campaniei electorale, respectarea procedurilor privind organizarea alegerilor și ziua votului. Vom observa și procedurile de numărare a voturilor  și centralizare a rezultatelor.

Reprezentații EFOR au participat la întâlniri cu organizații neguvernamentale care monitorizează alegerile, reprezentanți ai competitorilor electorali, jurnaliști și reprezentanți ai instituțiilor publice relevante. Dintre temele atinse în cadrul întâlnirilor se numără accesibilitatea la procesul de vot, procedurile tehnice pe care le vor respecta votanții, campaniile de informare pentru alegători, acțiunile de observare pe termen lung desfășurate de organizații neguvernamentale sau concluzii privind monitorizarea mass media de către organizații din Republica Moldova.

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.