Dezbatere online despre alegeri: cum văd partidele procesul electoral în 2020?

 

Expert Forum vă invită la dezbaterea on-line Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice, care va avea loc joi, 4 iunie, începând cu ora 15. Evenimentul este organizat în parteneriat cu International Foundation for Electoral Systems (IFES) și CEELI Institute și are scopul de a deschide o discuție despre provocările pe care le ridică organizarea alegerilor locale și parlamentare din 2020 în România.

Agenda evenimentului va include prezentări ale reprezentanților partidelor politice despre modul în care concep organizarea alegerilor din acest an din punctul de vedere al modificărilor legislative și provocărilor practice. Vom insista asupra unor etape importante ale procesului electoral precum campania electorală și finanțarea acesteia, depunerea candidaturilor, asigurarea transparenței procedurilor electorale, organizarea votului în străinătate și organizarea în siguranță a zilei alegerilor.

Au confirmat participarea:

  • Violeta Alexandru – Ministrul muncii și protecției sociale / Președinta Organizației Partidului Național Liberal București
  • Florin Petre Manole – Deputat, Partidul Social Democrat (PSD)
  • Dan Barna – Președinte, Uniunea Salvați România (USR)
  • Eugen Tomac – Președinte, Partidul Mișcarea Populară (PMP)
  • Victor Ponta, Președinte, Pro România
  • Dragoș Tudorache – Președinte executiv al Biroului Național, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (Plus) / Europarlamentar
  • Csoma Botond – Deputat, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)

 

Vom prezenta și concluziile raportului EFOR prin care propunem o serie de măsuri pe care le pot lua autoritățile publice și partidele politice pentru a reduce riscurile legate de răspândirea COVID 19 și care va reprezenta punctul de pornire al discuției.

Discuția va fi transmisă live pe Facebook EFOR și pe www.privesc.eu. EFOR va asigura si traducere in limba engleză.

Pentru a confirma participarea vă rugăm să completați acest formular.  Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0787.638.315.

 

Evenimentul este realizat în cadrul unui proiect finanțat de Bureau of InternationalNarcotics and Law Enforcement Affairs (INL), implementat de Expert Forum înparteneriat cu CEELI Institute – Central and Eastern European Law Initiative șiInternational Foundation for Electoral Systems (IFES).