en_US English

Experiențe și practici privind monitorizarea alegerilor

Planificarea observării alegerilor în timpul pandemiei

Chiar dacă observarea alegerilor a fost afectată la rândul său de pandemia COVID-19, rămâne o parte esențială pentru credibilitatea și integritatea procesului electoral. Expert Forum explorează în Policy Brief 89 experiențe din mai multe țări europene și propune o listă de bune practici pentru organizațiile care vor observa alegerile în perioada următoare.

Scopul acestui raport este de a aduna câteva instrucțiuni practice privind organizarea misiunii de observare în contextul pandemiei COVID 19, incluzând exemple din strategiile adoptate de unele dintre organizațiile care au observat deja alegerile din 2020. Lista include concluziile elaborate în cadrul unei dezbateri internaționale organizate de EFOR pe 20 iulie. Mai mult, raportul include câteva perspective asupra strategiilor care vor fi adoptate de ONG-urile care lucrează în cadrul coaliției FiecareVot, care va monitoriza alegerile locale și parlamentare la sfârșitul acestui an.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarca raport [627.03 KB]

 

Raport realizat în cadrul unui proiect finanțat de Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL), implementat de Expert Forum în parteneriat cu CEELI Institute – Central and Eastern European Law Initiative și International Foundation for Electoral Systems (IFES).

 

și prin proiectul Consolidating good governance in times of crisis, finanțat printr-un grant al Black Sea Trust for Regional Cooperation. Opiniile exprimate în scris sau în publicațiile electronice nu reprezintă în mod necesar poziția Black Sea Trust, a German Marshall Fund sau a partenerilor săi.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.