·

Biserica, celebritati si valori nationaliste: reteta pentru pregatirea campaniei electorale

Nu numai inchinat pe la icoane, dar aprobat si de actori

Premierul Victor Ponta a fost laudat pentru activitatile sale ecumenice de catre actorul Dorel Vişan.

Actorul Dorel Vişan l-a lăudat pe premierul Victor Ponta, pentru participarea sa la slujba care a comemorat împlinirea a 300 de ani de la moartea domnitorului Constantin Brâncoveanu şi a celor patru fii ai săi, oficiată de Patriarhul Daniel la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti. „Ţara trebuie aşezată pe normele noastre naţionale. Niciun candidat în afară de Victor Ponta nu a fost să marcheze jertfa lui Brâncoveanu, care a fost unică în lume„.

Sursa: Adevarul 24.08.2014

Miza electorala: drepturile femeilor

Elena Udrea afirma ca va fi un presedinte care va lupta pentru drepturile femeilor.

Elena Udrea a vizitat două fabrici de confecţii “Geo Moda” şi „Stecolflex” din Urziceni, care produc haine pentru mărci din străinătate. Dupa ce a discutat despre problemele cu care se confruntă angajatele din industria textilă românească şi ce se poate face pentru a le ajuta, candidatul Partidului Mişcarea Populară sustine ca: „Este necesară o legislaţie adecvată pentru femeile care lucrează în confectii. Nu este o muncă uşoară. Multe femei rămân fără vedere după o muncă chinuitoare de zeci de ani”.

Sursa: evz.ro 27.08.2014

Partidul România Unită își prezintă doctrina

Partidul înființat de deputatul Bogdan Diaconu promovează valorile enunțate de istoricul Nicolae Iorga.

Iată doctrina naţional-democrată care stă la baza Partidului România Unită. Acest curent a fost explicat şi întrupat în mod magistral în perioada interbelică de marele om de cultură Nicolae Iorga. Partidul România Unită îşi asumă însă această doctrină într-o variantă modernă, adaptată provocărilor din timpurile noastre. Apărarea teritoriului naţional şi reunificarea cu Basarabia sunt principii constituente. […]

În fine, programul politic al Partidului România Unită conţine un principiu de bază: datoria de reîntregire a României prin reunificarea celor două state româneşti despărţite artificial prin jocurile nedrepte ale istoriei făcute peste capul românilor. Partidul România Unită susţine reîntregirea teritoriului naţional românesc. Din punct de vedere al integrării europene, calea cea mai simplă pentru cel de-al doilea stat românesc este integrarea prin reunificare, aceasta fiind singura şansă de a asigura siguranţa şi viitorul acestui teritoriu românesc în faţa expansiunii ruseşti care ameninţă tot mai puternic Republica Moldova.

Sursa. Adevarul, 28.08.2014

Banii din fondul de rezerva se duc la Biserica

Guvernul alocă şase milioane de lei, din Fondul de Rezervă, pentru mănăstiri. Acesta a semnat joi o Hotărâre de Guvern conform căreia se va aloca din Fondul de Rezervă bugetară suma de 6.000.000 de lei pentru trei unităţi de cult: Centrul Eparhial Iaşi, Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj, şi Mănăstirea Tismana, din judeţul Gorj.

Conform Hotărârii de Guvern (HG) nr. 754, publicată vineri, 29 august în Monitorul Oficial:

„Se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2014 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, cu suma de 6.000 mii lei, la capitolul 67.01 ‘Cultura, recreere şi religie’, titlul 59 ‘Alte cheltuieli’, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în vederea susţinerii cultelor, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”.

Sursa: Adevarul 29.08.2014

Proiectul de amnistie fiscala a mamelor a fost adoptat de Senat

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege care prevede amnistierea mamelor care au beneficiat de indemnizaţii pentru creşterea copilului calculate în mod greşit.
Proiectul de lege iniţiat de Guvern pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului a fost adoptat, în forma amendată, cu 123 de voturi pentru şi două abţineri.

Sursa: Jurnalul 1.09.2014

Deputatul PSD Ioan Munteanu vrea vot obligatoriu

Deputatul PSD Ioan Munteanu a declarat, luni, că a depus la Parlament un proiect de lege privind instituirea votului obligatoriu şi sancţionarea celor care nu merg la vot cu amendă între 500 şi 1000 de lei, arătând că aşteaptă opinia Consiliului Legislativ.
El a apreciat că prin votul obligatoriu s-ar responsabiliza atât clasa politică, cât şi electoratul.
Am depus în iunie la Camera Deputaţilor un proiect de lege, care acum este la Senat şi prin care propun introducerea obligativităţii votului. Sunt discuţii şi pro şi contra, aştept să văd ce zice Consiliul Legislativ”, a precizat Munteanu.

Sursa: Gandul 01.09.2014

Rovana Plumb despre amnistia fiscala a mamelor

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a precizat că, în ceea ce privește mamele care au beneficiat de indemnizații pentru creșterea copilului calculate în mod eronat, cuantumul restituirilor este de 50 milioane lei, iar în cazul pensionarilor suma ajunge la peste 350 milioane lei.

„Mă bucur că au trecut amendamentele pe care, de comun acord, partidele din coaliția de guvernare și Guvernul le-au propus în așa fel încât să se bucure de această scutire la plata debitelor, constituite nu din vina mămicilor sau a pensionarilor, și cei care au plătit deja aceste debite, de bună voie, către autoritățile fiscale. Este vorba de plata debitelor din anul 2011, de la 1 ianuarie, care restituire se va face pe o perioadă de cinci ani, în tranșe egale. În ceea ce privește mamele, cuantumul restituirilor este de 50 milioane lei, iar, în ce privește pensionarii, de peste 350 milioane lei”.

Sursa: Agerpres 01.09.2014

Motiunea impotriva guvernului Ponta sustinuta si de PMP

Președintele PMP, Elena Udrea, a anunțat că partidul său va susține moțiunea de cenzură pe care opoziția parlamentară o va depune.

Vom susține acea moțiunea de cenzură, pentru că este o păcăleală a acestui guvern, a domnului Ponta și a PSD, această ordonanță. Scopul este acela de a obține voturi de la primari, păcălindu-i pe aceștia că vor primi fonduri pentru proiectele lor’. Aceasta a mai spus că ordonanța respectivă reprezintă o acțiune electorală. ‘Este o acțiune strict electorală, și mincinoasă, și ipocrită, și populistă, și demagogică. Tocmai de aceea vom susține moțiunea de cenzură pe acest subiect‘, a conchis Elena Udrea.

Sursa: Agerpres 01.09.2014


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.


Posted in .