·

Campania electorală după lansări grandioase și cadouri se cunoaște

Lansarea lui Victor Ponta

 

Spectacolul dat de PSD la Arena Naţională s-a vrut un exerciţiu de forţă, în realitate, organizarea a fost dată peste cap. Mulţi dintre participanţii abia sosiţi, după ore bune petrecute în trafic, s-au ridicat din tribune înainte de discursul prezidenţiabilului. S-au dus să mănânce sau să se relaxeze la o plimbare. De altfel, unii participanţi au primit bani ca să vină la eveniment.

70.000 de spectatori – pe această cifră au mizat liderii PSD când au planificat lansarea lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni. Pentru social-democraţii din provincie, mâncarea şi plimbarea gratuită nu au fost singurele stimulente. Sumele primite de fiecare activist au variat între 50 şi 100 de lei în cazul PSD, şi doar 20 de lei, în cazul UNPR.

 

 

Sursa: Digi24 21.09.2014

 

Liviu Dragnea: „Cel mai mare, mai vizionar, mai puternic partid din România e îndrăgostit de țara lui”

PSD e îndrăgostit de țara lui, asta a spus astăzi vicepremierul Liviu Dragnea la lansarea lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

„Am mai văzut exact această imagine în 2012, când am lansat candidații pentru algerile parlamentare. Și tot pe această arenă și acum suntem la fel de mulți. Pentru că asta înseamnă că suntem o familie mare, care știe să se adune când istoria cere să fie schimbată. Suntem mulți pentru că suntem buni, dar suntem buni pentru că suntem uniți. Și suntem aici pentru România, ca să îi arătăm dragostea, grija noastră și să îi spunem că cel mai mare, mai vizionar, mai puternic partid din România e îndrăgostit de țara lui”, a spus Liviu Dragnea.

 

Sursa: Digi24 21.09.2014

 

Traian Băsescu: Va fi vai de noi cu un președinte ca Ponta-Kim-Jong-un!

 

Președintele Traian Băsescu a spus că a urmărit lansarea candidaturii lui Victor Ponta la televizor și a tras concluzia că Victor Ponta, pe care l-a calificat drept un candidat-„kitsch”, este atras de cultul personalității în stil nord-coreean.

Am văzut-o, la jurnalele voastre, pentru că îmi era greu să urmăresc un asemenea eveniment în condițiile în care semnăna leit cu ce-am văzut pe la Kim Jong-un ăsta și care se pare că e extrem de atractiv pentru Ponta. Să faci de ziua ta o asemenea manifestare arată că omul ăsta și-a pierdut cumpătul și controlul. Va fi vai de noi cu un președinte ca Ponta-Kim-Jong-un!”, a declarat Traian Băsescu.

 

Sursa: Digi24

 

Guvernul pregătește noi măsuri electorale

 

Președintele comisiei de muncă din Camera Deputaților, Florin Iordache, a declarat la Digi24 că se pregătește o amnistie fiscală și pentru personalul medical, precum și reacordarea pensiilor speciale pentru grefieri. Măsurile ar urma să fie luate până la începerea oficială a campaniei electorale.

Liderul PSD a explicat că aceste măsuri nu au fost luate până acum pentru că nu a existat o susținere financiară. „Dar acum există această susținere, deoarece anul 2013 s-a încheiat cu o creștere neașteptată”, a argumentat Florin Iordache.

 

Sursa: Digi24 20.09.2014

 

Prim-vicepreşedinte PDL: Codul Penal să prevadă pedepse pentru strategii neconstituţionale, precum proiectul privind autonomia

 

Preşedintele PDL Mureş, Dorin Florea, propune introducerea în Codul Penal de ”pedepse aspre” pentru cei care ”anunţă conştient şi cu bună-credinţă concepte şi strategii vădit neconstituţionale”, precum proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc prezentat de UDMR.
Dorin Florea, care este şi prim-vicepreşedinte PDL la nivel naţional, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, referindu-se la proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc prezentat de UDMR, că „şi maghiarii au ajuns să spună lucruri trăsnite”.

Sursa: Mediafax, 19.09.2014

 

Corlăţean: Identitatea românească din Harghita şi Covasna trebuie sprijinită cu mai multă forţă

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a participat, duminică, alături de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, şi de numeroşi credincioşi, la Liturghia Arhierească oficiată în Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc de către IPS Ioan Selejan şi un sobor de preoţi, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei şi de la întronizarea IPS Ioan în scaunul arhieresc, fiind primul episcop pe care l-au avut ortodocşii din cele două judeţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a spus, duminică, la 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Covasnei şi Harghitei, că „identitatea românească” din cele două judeţe trebuie sprijinită „mai bine şi cu mai multă forţă şi înţelepciune” întrucât românii de aici au drepturi şi trebuie respectaţi.

 

Sursa: Mediafax, 21.09.2014

 

 Artiştii şi bugetarii vârstnici îşi pot cumula pensiile cu salariile 

Pensiile din sistemul public şi indemnizaţiile speciale pentru artişti nu mai sunt o piedică la angajare, seniorii apţi de muncă putând să-şi completeze veniturile şi din alte surse bugetare, au decis autorităţile.
În şedinţa de ieri, Guvernul a acordat din nou artiştilor, sportivilor şi academicienilor indemnizaţiile de merit, suspendate în 2009, după ce Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna trecută, un proiect care permite cumularea pensiei cu salariul în sistemul public. Artiştii, sportivii şi academicienii care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, dar care au fost suspendate în 2009, vor primi din nou aceste drepturi, în baza unei ordonanţe aflate pe agenda şedinţei de luni a Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta.

Sursa. Adevarul, 22.09.2014

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.


Posted in .