·

Politicienii se intrec in daruri electorale, nationalism si motiuni de cenzura in pragul alegerilor prezidentiale

Odată cu lansarea campaniei electorale, creșterea populismului este evidentă, atât prin măsuri guvernamentale, cât și prin declarații politice. Totodată, este vizibilă creșterea naționalismului și chiar a extremismului. Lansăm astfel o monitorizare a celor mai importante declarații și decizii politice care se încadrează în categoria populismelor și care pot avea un impact direct mediului social, economic și politic, vizând direct atragerea simpatiei populare și deci a voturilor.

Conform DEX, POPULÍSM Atitudine social-politică, adesea conjuncturală sau demagogică, urmărind câștigarea simpatiei populare.


Ce mai da guvernul: revenirea la pensiile speciale si amnistia fiscala in cazul pensionarilor si a mamelor

Guvernul analizează posibilitatea revenirii la pensiile speciale în locul indemnizațiilor în cazul mai multor categorii de pensionari, potrivit unor surse guvernamentale. Sursele citate au mai precizat că este posibilă o revenire la pensiile speciale începând din 2015 în cazul aviatorilor, a personalului auxiliar din magistratură, a diplomaților și a celorlalte categorii beneficiare de astfel de venituri.
La ora actuală există proiecte de lege în Parlament în acest sens, jumătate din categoriile vizate exprimându-se, în cadrul discuțiilor cu inițiatorii proiectelor de act normativ, pentru revenirea la pensiile speciale în locul indemnizațiilor, potrivit acelorași surse.

Sursa: Agerpres, 19.08.2014

Ponta: Guvernul are datoria să propună Parlamentului proiectele privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor și al mamelor

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că este de datoria Guvernului să înainteze spre dezbatere și adoptare proiectele de lege privind amnistia fiscală în cazul pensionarilor ale căror pensii au fost greșit calculate și li s-a cerut returnarea unor sume și al mamelor care au încasat bani în plus la indemnizația de creștere a copilului din cauza unor erori de calcul.

„Astăzi, Ministerul Muncii, apropo de funcționari care greșesc și după aceea plătesc oamenii, aveți cele două proiecte de lege prin care propunem Parlamentului acordarea acelei amnistii fiscale și pentru pensionari și pentru mamele care au primit indemnizații acum în urmă cu mai mulți ani. Din 2007 încoace a găsit Curtea de Conturi unde sunt marile probleme(…) Eu cred că e datoria Guvernului să facă această propunere și, dacă Parlamentul o va adopta, trebuie să dăm un mesaj către acești oameni să nu intre în panică, să nu comită gesturi extreme și să nu creadă că toată viața li se termină din cauza unor funcționari care nu și-au făcut bine treaba„, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul ședinței de Guvern de marți. Premierul Victor Ponta i-a cerut, pe 1 august, ministrului Muncii, Rovana Plumb, să lucreze la un proiect de lege prin care să fie amnistiați pensionarii cercetați pentru nereguli în întocmirea dosarelor de pensie.

Sursa: Agerpres, 19.08.2014

Bogdan Diaconu (deputat PSD) si Partidul Romania Unita – nationalism contra maghiari

Intr-o postare pe Facebook, Diaconu anunta un eveniment pentru maine la ora 12, dar nu spune ca-si va face partid. Inclusiv in postarea de maine, deputatul PSD vorbeste despre „pericolul separatismului maghiar„. „De mâine, extremismul maghiar în frunte cu UDMR trebuie să se teamă! De noi toți, cei care ne vom uni să apărăm România!„, scrie Diaconu. Potrivit surselor HotNews.ro, noul partid ar urma sa se numeasca „Partidul Romania Unita”. UDMR a cerut in repetate randuri conducerii PSD sa de delimiteze de atacurile lui Bogdan Diaconu, amenintand chiar cu iesirea de la guvernare.  Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus la Parlament o propunere legislativa prin care este interzisa autonomia teritoriala sau orice forma de secesionism. Diaconu a avut de-a lungul timpului o pozitie apropiata de cea a elitelor politice ruse, fiind de altfel intr-o perioada semnatrul unor articole publicate pe versiunea in limba romana a radioului Vocea Rusiei.

Sursa: Hotnews – 20.08.2014

Adunari festive in intampinarea lui Ponta si a lui Dragnea

Simpla distribuire din partea Guvernului către unele primării din Argeș a 15 microbuze școlare a fost transformată de PSD într-un eveniment electoral. Cu vicepremierul Liviu Dragnea invitat special și, evident, cu multă presă.
Unii primari nu s-au putut abține și au adus la „adunarea” festivistă și copii de la școlile din localitățile pe care le administrează. Copii care, în primul rând, sunt în vacanță și care, în al doilea, au avut destul de așteptat până la venirea lui Dragnea. „Ceremonia”, desfășurată în Piața „Vasile Milea” din centrul Piteștiului, a început cu întârziere, vicepremierul fiind abordat pentru discuții de către foști angajați de la Arpechim. Unii dintre copii erau îmbrăcați „la patru ace”, în uniforme școlare, alții, ca de joacă.

Sursa: epitesti.ro, 20.08.2014

Ponta lupta pentru legea privind amnistia

Premierul Victor Ponta a declarat marți că proiectele de lege privind amnistia fiscală vor trece în Parlament, cerând miniștrilor care sunt și senatori să meargă săptămâna viitoare la Senat să voteze aceste acte normative.

„Vreau să dau un mesaj foarte clar că regret faptul că au fost blocate ieri (luni—n.r.) la Senat toate cele trei legi privind amnistia. (…) E vorba despre mamele care au primit indemnizații, despre pensionari și despre profesorii din zonele defavorizate. Vreau să vă cer tuturor miniștrilor care sunteți senatori să mergeți luni la Senat, chiar dacă cei din Opoziție se opun acestor acte, din punctul meu de vedere de dreptate și de justiție socială, vă rog să mergeți să trecem la Senat și după aceea și la Cameră. Vreau să îmi iau angajamentul către toți pensionarii, profesorii, mamele care așteaptă această amnistie fiscală că vom reuși să trecem cu toate blocajele și cu toate opozițiile pe care le avem împotrivă”, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul ședinței de Guvern de marți.

Sursa: Agerpres 26.08.2014

Ponta vrea reducerea CAS , indiferent de opoziția oricui

Premierul Victor Ponta și-a exprimat marți convingerea că și Camera Deputaților va adopta reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, indiferent „de opoziția oricui față de acest lucru”, pentru că este necesar.
„Ieri Senatul a aprobat încă o dată reducerea contribuțiilor de asigurări sociale. O să vă rog, doamna ministru Petrescu, să mergeți și în Camera Deputaților să susțineți și necesitatea acestei reduceri a contribuțiilor de asigurări sociale pentru a ajuta la crearea de locuri de muncă și la fiscalizarea celor care lucrează în acest moment la negru. Mă bucur că am reușit cu majoritatea actuală să trecem această lege. Sunt convins că o trecem și la Camera Deputaților, indiferent de opoziția oricui față de acest lucru, pentru că este necesar și putem să facem și să aplicăm această reducere fiscală”, a declarat Ponta în cadrul ședinței de guvern de marți.

Senatul a adoptat luni, în forma trimisă inițial spre promulgare, proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, respingând astfel cererea de reexaminare a proiectului formulată în luna iulie de președintele României.

Sursa: Agerpres 26.08.2014

Ponta impotriva Monicai Macovei

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, la RTV, că răul cel mai mare care s-a făcut României a fost Legea 247/2005, inițiată de Monica Macovei, având în vedere numărul mare de cazuri de retrocedări ilegale, de care se fac vinovați parțial și unii judecători, dovediți în acest sens de anchete ale DNA.

„Am spus-o tot timpul și o spun în continuare din experiența mea politico-juridică. Cel mai mare rău care s-a făcut vreodată României s-a făcut prin Legea 247/2005, legea Macovei, prin care nu doar că am retrocedat foștilor proprietari, ceea ce până la un punct, sigur nu a făcut nimeni lucrurile astea în țările ex-comuniste, dar să zicem că până la un punct a fost în regulă. Am retrocedat școli, spitale, secții de Poliție, și am retrocedat teren în final cât de vreo două ori teritoriul României, 12 milioane de hectare în plus decât există în România. Din acest motiv, aici fac o paranteză, tocmai inițiatoarea legii de retrocedare a locuințelor, a proprietăților către foștii proprietari, doamna Macovei, a câștigat o casă a unui fost proprietar”, a spus Victor Ponta, la România tv.

Premierul a adăugat că la începutul lui 2013, după câștigarea alegerilor de către USL, primul act normativ pe care și-a angajat răspunderea Guvernul Ponta „a fost Legea 165/2013 care a oprit definitiv orice formă de retrocedare”.

„Drepturile litigioase și proprietățile au fost impozitate cu 85% și am încercat să oprim acest fenomen prin care România a fost jefuită. Nu l-am oprit cu totul, pentru că încă există procese în instanță, încă există decizii ale judecătorilor care trec peste această lege”, a mai spus Ponta.

Premierul a susținut că „10%-15% din cele mai profitabile societăți, companii naționale gen Hidrolelectrica, Romgaz și Transgaz, au trecut pe degeaba la Fondul Proprietatea„.
Întrebat cum vor răspunde cei implicați în retrocedările ilegale Ponta a spus: „Am să vă răspund astfel decât domnul Băsescu care a zis la un moment dat: toți trebuie să răspundă în fața legii. Nu, atenție, toți cei care încalcă legea trebuie să răspundă„.

Sursa: Agerpres 25.08.2014

Strategia PSD merge mai departe: după ce că e neortodox şi băsist, Klaus Iohannis e şi „bigam”

A fost neortodox, apoi băsist, iar acum este bigam politic. Etichetele i-au fost puse, pe rând, de PSD lui Klaus Iohannis, până acum principalul contracandidat cu şanse al lui Victor Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că Klaus Iohannis este într-un caz de ”bigamie politică” şi că acesta acuză proiectul prin care primarii pot opta pentru un partid, deşi el a făcut exact acest lucru, adăugând: “Sincer, nu am crezut că acest domn are atâta ipocrizie”.

“Sincer, nu am crezut că acest domn are atâta ipocrizie încât să acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea aleşilor locali să facă exact ceea ce a făcut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat în 2012 pentru Primăria Sibiului pe listele Forumului Democrat German şi a migrat la PNL”, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare.

El a arătat că Iohannis se află într-un caz de “bigamie politică, fiind şi preşedinte PNL şi membru în Forumul Democrat German”.

Sursa: Gandul 25.08.2014

Ice bucket challenge continua: Udrea acceptă provocarea lui Boc

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, la Alba Iulia, că va accepta provocarea lui Emil Boc de a se alătura campaniei de donaţii „ASL Ice Bucket Challenge” şi îşi va turna o găleată cu apă rece în cap, în faţa Guvernului, provocându-l apoi pe Victor Ponta „pentru a se trezi la realitate”.

Liderul PMP, Elena Udrea, a spus, într-o conferinţă de presă, că acceptă provocarea lui Emil Boc de se alătura campaniei de donaţii „ASL Ice Bucket Challenge”, precizând că a vrut să îşi toarne o găleată cu apă rece în cap chiar la Alba Iulia, în cetate, însă ulterior a decis să facă acest lucru în faţa Guvernului.
Fostul premier Emil Boc, aflat în concediu în Turcia, a postat, duminică, pe pagina sa oficială de Facebook, un filmuleţ în care îşi toarnă o găleată cu apă rece în cap, menţionând că răspunde astfel provocării lansate de sportivii Clubului MMA Transilvania de a se alătura campaniei de donaţii ”ASL Ice Bucket Challenge”.
El i-a provocat să se alăture campaniei pe candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, pe liderul PDL Cluj, Daniel Buda, şi pe nepotul său, Alex Boc.

Sursa: Gandul 25.08.2014


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.


Posted in .