Publicitatea politică online în 2023: lansare raport și training

Expert Forum va lansa un raport de analiză și o nouă secțiune a platformei sale interactive Bani Partide, care se vor concentra pe publicitatea politică din mediul online. Am analizat cheltuielile făcute de partidele politice și politicienii din România, precum și câteva dintre principalele subiecte care au fost promovate în 2023 de către acești actori. Cercetarea include date privind cheltuielile pentru reclame politice furnizate de Google și Facebook, dar și informații despre cele mai populare conturi de pe Tik Tok. Analiza subiectelor a fost realizată prin utilizarea unor instrumente precum CrowdTangle, Exolyt și Zelist Monitor. Considerăm că raportul este unul important întrucât arată care este fundalul pe care se construiesc campaniile electorale din 2024 și care sunt câteva dintre subiectele principale care ar putea apărea în discursurile politicienilor.

Evenimentul va avea loc pe 18 ianuarie, începând cu ora 11 și va fi organizat online, prin intermediul platformei Zoom. Lansarea va fi transmisă și pe pagina Facebook EFOR.

În plus, pe 22 ianuarie, de la ora 16, EFOR va organiza un atelier practic (tot în format online) dedicat jurnaliștilor și tuturor celor interesați de monitorizarea publicității politice, în cadrul căreia vom explica cum se pot obține informații despre publicitatea politică și cum pot fi folosite acestea pentru a înțelege mai bine cât cheltuie partidele politice pentru promovare.

Vă puteți înscrie pentru oricare dintre cele două evenimente aici sau în formularul de mai jos:

 

 

Pentru întrebări suplimentare ne puteți contacta pe e-mail, la adresa [email protected].

 

 

Proiectul este susținut de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES), prin Fondul de Cercetare, lansat pentru a sprijini Comunitatea de Practică pentru Transparența Campaniilor Online (CoP) IFES. Fondul își propune să încurajeze inovația prin sprijinirea schimbului practicilor de succes și dezvoltarea de noi abordări care vor crește transparența și responsabilitatea în campaniile online. Citește mai multe despre proiect aici.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.