en_US English

Lansarea raportului anual EFOR: erorile politice din 2014; ce e de facut

Daca la referendumul din 2012 s-a incercat manipularea rezultatului prin decimarea corpului electoral, la alegerile din 2014 tinta au fost cei aproximativ 16% din votanti aflati peste hotare, care au fost descurajati prin sicanare administrativa. Plus, am avut o alta inovatie in materie de agresiune la Constitutie: suspendarea temporara a legii prin ordonanta, pentru a facilita migratia politica a primarilor in ajun de campanie. Dupa invalidarea masurii a aparut un adevarat nod gordian care se cere desfacut cu sabia: migratorii isi vor pierde mandatele. Dar Parlamentul nu se grabeste sa rezolve problema si nici macar sa-i numere pe migratori: daca ati bagat de seama, nici unul din partide nu v-a oferit o evidenta clara a fenomenului; o face acum EFOR, lansand Harta Completa a Migratiei Politice, un produs on-line.
Parlamentul nu e prea dornic nici sa repare defectele sistemului electoral, sa produca un Cod Electoral unitar sau sa deschida competitia politica, ingropand chestiunile in comisii. In tot acest timp prioritati reale ale guvernarii au trecut in planul doi. De exemplu, vom afla anul acesta cate miliarde de euro de la UE pierdem prin neutilizare in ciclul 2007-2013; si o vom lalai in continuare cu reforma sectorului energetic, profitand de ieftinirea combustibililor fosili pentru a ascunde ineficientele si inechitatile din sistem. Veniti alaturi de noi sa dezbatem toate acestea in detaliu.

CONFERINTA
Miercuri 28 ianuarie, ora 11.00, Hotel Intercontinental, Bucuresti, sala Ronda

Raport anual EFOR:
erorile politice din 2014; ce e de facut

  • Schema guvernului de a oficializa migratia politica e neconstitutionala; Parlamentul nu-i mai poate salva pe alesii locali, dar poate trage de timp
  • Lansam Harta completa a migratiei politice in Romania, produs online
  •  Alegerile din noiembrie au aratat ca sistemul electoral are nevoie de reforma; Codul Electoral nu mai poate astepta
  •  Cate miliarde de euro pierde Romania prin nefolosire la finalul lui 2015
  •  Reforma in energie: pasi siguri, dar mici

Invitat special
Cătălin Drulă, cetăţean, activist-expert în proiecte de transport

Vorbitori (Expert Forum): Sorin Ionita (Presedinte, expert bugete si reforma administrativa), Laura Stefan (expert anticoruptie), Otilia Nutu (expert energie), Septimius Parvu (expert electoral)

Va asteptam deci la Intercontinental la 10.45 cu ceai cald si cafea, pentru ca la 11.00 fix sa ȋncepem discutia. Detalii suplimentare si confirmari la [email protected] si 0737.748.667.

Ilustratie: Dan Perjovschi

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si printr-un grant al Balkan Trust for Democracy (BTD)
Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului; pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

logos


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.