Sărbătorim Ziua Internațională Anticorupție cu dezbateri despre statul de drept și alegeri

Expert Forum va organiza în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer și LiderJust  conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării care va avea loc

9 decembrie 2014, ora 14.30

Hotel Majestic Ramada, Sala I. L. Caragiale

Calea Victoriei 38-40, Sector 1, București

 Vom discuta despre justiție și respectarea drepturilor omului în contextul consolidării statului de drept în România. Discuția va fi moderată de către Laura Ștefan (expert anticorupție, Expert Forum) și am invitat alături de noi profesioniști în reforma justiției: Thorsten Geissler (Director, Programul Statul de Drept Europa De Sud-Est, Konrad Adenauer Stiftung), Daniel Morar (judecător, Curtea Constituțională), Livia Stanciu (președinte ICCJ), Cristi Danileț (judecator, membru CSM), Dan Tapalaga (redactor șef, Hotnews.ro).

 

Întrucât exercitarea dreptului la vot, parte integrantă a dreptului la alegeri libere, este esențială pentru statul de drept, în a doua parte a conferinței vom dezbate câteva scenarii privind reforma mecanismelor de organizare a alegerilor în România. Ne propunem să dezbatem în cadrul unui atelier de scenarii alături de Marian Muhuleț (vicepreședinte, AEP) despre neajunsurile cadrului legislativ și instituțional electoral și despre soluțiile noastre la câteva probleme fundamentale precum Codul electoral, votul în străinătate, observarea alegerilor sau prevenirea fraudei electorale.

 

Agenda evenimentului

 

Participarea se face pe baza confirmarea prezenței. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să îl contactați pe Septimius Pârvu, manager de proiect Expert Forum, [email protected] sau 0737.748.667.

Acest eveniment face parte din proiectele Consolidarea statului de drept prin cetățenie activă finanțat de Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, Konrad Adenauer Stiftung și Comunitatea bunei guvernări: think tank deschis către public, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

logos


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.