en_US English

Regulile războiului hibrid dus de Kremlin în regiune şi în Europa

Conversație cu Dr. Anton Shekhovtsov, expert ucrainean în dezinformare la Institutul Diplomatic Român

15 martie 2024

Expert Forum (EFOR) și Institutul Diplomatic Român (IDR) au organizat o dezbatere publică cu Dr. Anton Shekhovtsov, un autor de renume internațional, autor de cercetări solide despre politica radicală europeană și legăturile acesteia cu Rusia.

După zece ani de război în Ucraina și doi ani de invazie la scară largă, speranța lui Putin pentru 2024 este că Occidentul va fi din ce în ce mai divizat, distras și confuz, ceea ce ar duce la o asistență militară, economică și umanitară mai puțin eficientă pentru Ucraina. În 2024 se așteaptă un număr fără precedent de alegeri în UE și SUA. Se așteaptă ca operațiunile de influență rusească malignă, o armă politică puternică pentru a crește polarizarea socială și a submina instituțiile democratice din Occident, să fie intensificate semnificativ în acest an. Dacă nu sunt controlate, dezinformarea și propaganda Kremlinului ar putea avea un rol esențial în aducerea la putere a unor politicieni și partide radicale în Occident, aliniate la agenda Kremlinului.

Ce lecții pot fi învățate din propaganda rusă în Europa și în alte părți în ultimii ani? Cum poate Occidentul – alianțele și instituțiile internaționale, guvernele, societatea civilă – să răspundă cel mai bine la noile provocări, atât pentru a apăra democrația și statul de drept acasă, cât și pentru a-și spori sprijinul pentru Ucraina? Căutăm răspunsurile la aceste întrebări într-o conversație structurată cu distinsul nostru invitat.

Vedeți transcrierea integrală aici și cele mai importante momente ale conferinței în acest videoclip.

 

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.