#RECONNECTMOLDOVA

Reconnect Moldova – Brainstorming EFOR în perioada 27 martie – 1 decembrie 2018

RECONNECTMOLDOVA

  • Vino cu lucruri fezabile care să ajute oamenii din Republica Moldova, nu guvernul sau politicienii
  • Află cine din România sau UE poate ajuta la punerea în practică şi scrie-i. Adoptă o iniţiativă şi fă-ţi un selfie cu logo-ul #ReconnectMoldova în faţa uşii lor
  • Trimite-ne idei şi poze al [email protected] și pe Facebook. După decembrie 2018 România preia preşedinţia UE şi trebuie să fie în stare să pună ceva în practică
  • Postează #ReconnectMoldova

ReconnectMoldova 1 – Transgaz, bagă gaz

Guvernul României, lăsaţi Transgaz în pace, nu-I mai decapitalizaţi, ca să poată face conducta de gaz Onești – Iaşi – Chişinău. Transgaz, bagă gaz. Scrie-i lui Ion Sterian, director general Transgaz și lui Dănuț Andrușcă, ministrul economiei

 

ReconnectMoldova 2 – TVR, prinde-te peste Prut

TVR, poate reuşiţi şi voi să deveniţi mai vizibili peste Prut? Un prim pas: restabilirea singurei emisiuni dedicate Republicii Moldova, Orizont European, pe care tocmai aţi suspendat-o? Scrie-i Doinei Gradea, președinte-director general al TVR și președintelui comisiei de cultură și mass-media din Camera Deputaților, Gigel Știrbu.

 

ReconnectMoldova 3 – Folosiţi Strategia Dunării pentru Moldova

De la 1 noiembrie 2018 avem timp de un an preşedinţia Strategiei Dunării, o iniţiativă regională UE care acoperă şi Republica Moldova. Se suprapune cu preşedinţia română a Consiliului UE. E oportunitate mare să facem şi altceva decât conferinţe, de exemplu un program masiv de schimburi adresat micilor antreprenori economici, culturali şi oamenilor din primării. Trebuie şi ei să circule mai mult prin Europa, nu doar miniştrii. Scrie Vioricăi Dăncilă şi Ministrului Afacerilor UE, Negrescu.

 

ReconnectMoldova 4 – DNA, treceţi Prutul

Completare la benchmark no. 3 din MCV: măcar un caz de mare corupţie anchetat în 2018 acolo unde aveţi competenţă, adică pe demnitari care au şi cetăţenie română. N-o să ne spuneţi că nu există!

 

ReconnectMoldova 5 – Roaming european la Chişinău

In anul centenar e mai ieftin să suni de la Washington la Bucureşti decât de la Chişinău la Bucureşti. Consumatorii din Republica Moldova plătesc tarife enorme la convorbiri în statele UE, unde au rude plecate. Scrieţi despre asta operatorilor mari, Orange (France Telecom) şi Moldcell (TeliaSonera –selfie în faţa ambasadei Suediei, ca să vă audă). Scrieţi lui Grindeanu (ANCOM) şi Vioricăi Dăncilă ca pentru asta să se bată cu Comisia, nu pentru prostii.

 

ReconnectMoldova 6 – Fond de cofinanţare pentru ONG-urile din Moldova

Infiinţaţi un fond de 1-2 milioane euro (nimica toată pentru bugetul României) pe care să-l acceseze rapid societatea civilă din Moldova pentru a-şi acoperi co-finanţarea cerută în diverse proiecte UE sau bilaterale pe care le câştigă independent. Ar fi un mecanism mult mai transparent şi competitiv decât granturile opace şi controversate de până acum. Scrie Vioricăi Dăncilă şi Ministrului de Finanţe, Teodorovici.

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.