en_US English

Rețea transnațională pentru combaterea fraudelor din achizițiile publice

Proiectul Cross-Country Legal and Institutional Framework for Suppression of Fraud in Public Procurement își propune să sincronizeze sistemul legal și institutional de achiziții publice din România cu practica din Croația, pornind de la Directivele EU privind achizițiile publice și a unei metodologii dezvoltate de Partnership for Social Development Croația (PSD). Partenerii vor identifica vulnerabilități în sistemul de prevenire și combatere a fraudelor, vor comunica rezultatele factorilor relevanți, cu rol de decizie și vor elabora un set de recomandări privitoare la soluții tehnice, legale și instituționale pentru sincronizarea cadrului existent la nivel național și european.

Inovația provine din ideea de a crea un mecanism avansat și accesibil din punct de vedere tehnologic, care să permită monitorizarea tuturor achizițiilor publice și detectarea fraudelor, pornind de la modelul croat dezvoltat în acest sens. Baza de date www.integrityobservers.eu, creată de Partnership for Social Development  este accesibilă publicului și reprezintă un instrument util pentru ONGuri, media și autoritățile competente pentru a urmări procesul de achiziții publice la un nivel detaliat. Mai mult, proiectul vizează promovarea inițiativei la nivel european, cu scopul de a pune bazele unui mecanism de monitorizare a achizițiilor publice, combaterea fraudelor și consolidarea mecanismelor pieței comune.

EFOR și PSD vor organiza mai multe conferințe naționale și la Bruxelles, precum și un workshop interactiv, desfășurat în același timp în România și Croația. De asemenea, experții în achiziții publice vor publica o analiză de riscuri, precum și un raport cu recomandări.

 

Evenimente

 

28 ianuarie 2014 – Conferinta ‘Provocări și soluții pentru îmbunătățirea cadrului legal și instituțional privind achizițiile publice din România. București, Hotel Minerva

28 martie 2014 – Videoconferința Măsuri anti-fraudă privitoare la achizițiile publice din Piața Unică a Uniunii Europene. Soluții legislative, instituționale și tehnice. București, Hotel Minerva

 

Proiectul Cross-Country Legal and Institutional Framework for Suppression of Fraud in Public Procurement este finantat de European Anti-Fraud Office, prin programul Hercule II.
HERCULE_II_IMG EN-high-resolution


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.