Invităm magistrații la o discuție despre organizarea alegerilor din România

Având în vedere că magistrații au un rol semnificativ în organizarea alegerilor, această întâlnire este necesară pentru a discuta problemele, nevoile și recomandările dumneavoastră cu privire la îmbunătățirea modului de desfășurare a proceselor electorale.

Dezbaterea Rolul magistraților în organizarea alegerilor are loc joi, 22 septembrie 2016, ora 10, la Impact Hub, Strada Halelor 5.

La eveniment  vor participa și reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente și ai Instituției Prefectului din București, în scopul realizării unei mai bune comunicări şi coordonări între toate autorităţile implicate în procesul electoral.

Prin organizarea acestei întâlniri ne propunem realizarea unei analize obiective a deficienţelor şi lipsurilor întâmpinate de magistraţii implicaţi în procesul electoral, precum şi de preşedinţii de secţie de votare în aplicarea noilor legi electorale. Discuţiile vor avea ca punct de plecare raportul „Alegerile locale 2016: Între schimbare şi stagnare” al Expert Forum, accesibil pe pagina web: www.expertforum.ro/alegerile-locale-2016-intre-schimbare-si-stagnare.

Concluziile întâlnirii vor fi incluse într-un raport de politici publice, care va fi înaintat decidenților și autorităților electorale, cu scopul de a îmbunătăți procedurile de organizare a alegerilor, inclusiv a alegerilor parlamentare programate pentru sfârşitul acestui an.

Pentru informații suplimentare și confirmări, vă rugăm să o contactați pe Evelyn Klöss, coordonator de proiecte, Fundaţia Konrad Adenauer ([email protected], 0727/713 586). Acest eveniment este organizat de Expert Forum şi Fundaţia Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, cu sprijinul Asociaţiei LiderJust.

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.