en_US English

Școala pentru Democrație, ediția 2015

Expert Forum, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer și British Council organizează  Școala pentru Democrație în perioada 31 august – 4 septembrie 2015 la Sinaia.

Școala pentru Democrație se adresează unui număr de 18 profesori de cultură civică sau istorie la gimnaziu sau liceu[1], pasionați de educația pentru democrație și metode inovative de a capta atenția elevilor și a-i implica activ în procesul de predare. Ne propunem ca în cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți să abordăm prin instrumente alternative de învățare conceptele de democrație, stat de drept și buna guvernare și să sprijinim mai departe implicarea profesorilor și a elevilor cu care lucrează aceștia în acțiuni civice.

 

Dosarul de candidatură trebuie să conţină:

  • un CV,
  • formularul de candidatură completat,
  • un eseu de maximum două pagini care să conțină o idee de proiect civic care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea ta; menționează cum tinerii din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare.

Trimite-ne candidatura ta în limba română până la data de 1 iulie 2015, ora 23.59.

Procesul de selecţie va consta în următoarele etape:

  • preselecția candidaturilor scrise: 1-20 iulie 2015.
    Întrucât numărul candidaților care și-au arătat interesul pentru programul Școala pentru Democrație a fost ridicat, vă anunțăm că perioada de evaluare se va prelungi. Vă invităm să urmăriți site-ul EFOR și pagina Facebook pentru noutăți
  • interviuri prin Skype pentru departajarea candidaților: 20-31 iulie 2015

 

Comunicarea rezultatului final: 31 iulie 2015

Atât candidaţii (pre)selectați, cât şi cei respinşi vor fi informaţi prin e-mail.
Evaluarea candidaturilor

Evaluarea candidaturilor s-a făcut de către o echipă formată din reprezentanți ai Expert Forum și ai Fundației Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est. Punctajul obținut de fiecare profesor reprezintă media aritmetică dintre evaluările membrilor echipei de proiect și reflectă evaluarea celor trei documente trimise de candidați din punctul de vedere al clarității, relevanței și structurării informației. Am încercat să asigurăm echitate din mai multe puncte de vedere: distribuția geografică, local vs rural și egalitate de șansă.

Întrucât unele dintre punctaje au fost apropiate, ne propunem să mai organizăm a Școlii pentru Democrație, la care să participe următorii candidați deja evaluați, în ordinea notelor.

IMPORTANT: răspunsurile transmise tuturor participanților nu conțin feedback individual

Lista (în ordine alfabetică) profesorilor selectați  poate fi consultată aici.

Întrucât au fost candidați aleși care au anunțat că nu vor participa la Școala pentru Democrație, au fost selectate următoarele persoane de pe listă, conform notelor obținute în urma evaluării.

 

Documente utile

Formular de inscriere

Apel de candidaturi

 

Documentele trebuie trimise la adresa de e-mail [email protected].
Informații suplimentare: Septimius Pârvu, manager de proiect, [email protected].

 

Ce presupune Școala pentru Democrație?

 

  • Un program integrat de 5 zile în care vom pune accentul pe metode inovative de predare, inspirate din educația non-formală prin care tinerii să își poată dezvolta interesul pentru comunitate și conștientiza importanța implicării în viața publică; totodată, vom dezbate democrația reală, ne vom pregăti pentru  participarea la procesul de luare a deciziilor și vom implica tinerii în acțiuni civice.
  •  Sprijin acordat realizării unor proiecte civice în anul școlar 2015-2016. Cu sprijinul financiar al organizatorilor, vom implementa alături de participanți seminare de pregătire pentru elevi. De asemenea, facilitatorii „Școlii pentru Democrație” vă vor ajuta cu pregătirea conținutului.
  • Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, mesele și cazarea la Sinaia, precum și echivalentul a maximum 200 de lei din costul transportului (mașina, microbuz sau tren clasa a II-a).

 

Așteptăm candidatura ta!

 

 

 

[1] Profesorii care predau la clasele V-VIII (ciclul gimnazial) educație civică și istorie și la clasele IX- XII istorie sau cursuri care se încadrează la categoria „Curriculum la decizia școlii”, ramura „Om și societate”; de exemplu: Drepturile Omului, Drept Umanitar, Educatie Civică etc (http://programe.ise.ro/Actuale/Programeinvigoare.aspx)

 

Proiectul Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept este  finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.  Parteneri: Centrul Român de Politici Europene, Freedom House, Liderjust, Fylkesmannen I Sogn og Fjordane
Proiectul Școala pentru Democrație este finanțat prin Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, Fundația Konrad Adenauer 

logoslogo-kas  british council

 

 

LOGOS PARTENERI


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.