O nouă ediție a Școlii pentru Democrație – Republica Moldova, octombrie 2019

 

Expert Forum (EFOR) organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație în perioada 26 – 30 octombrie 2019, la Sinaia.

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Vom selecta un număr de 18 profesori din Republica Moldova pasionați de educația pentru democrație și metode practice de predare, care predau la gimnaziu sau liceu. În cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vom aborda concepte legate de democrație și implicare civică. Ulterior, vom sprijini dezvoltarea și punerea în practică a unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în localitățile de unde provin profesorii.

Ce presupune Școala pentru Democrație?

  • Un training de 5 zile în care vom pune accentul pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept, dezinformare și alegeri; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice
  • Schimb de experiență cu profesori din România, parte a rețelei extinse a Școlii pentru Democrație
  • Mentorat pentru pregătirea unor proiecte civice, participative în comunități
  • Sprijin pentru punerea în practică a unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum

Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, mesele și cazarea în camere duble la Sinaia, precum și transportul.

Ce trebuie să trimiți pentru a candida?

  • un curriculum vitae (CV) de maximum 3-4 pagini
  • o idee de inițiativă civică realistă (minim o jumătate de pagină, maximum 2 pagini), pe care ai vrea să o pui în aplicare și care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea ta; menționează cum tinerii din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare. Nu trebuie să ne trimiți un proiect structurat, ci doar descrierea ideii respective.
  • formularul de candidatură (unde se vor încărca și CV-ul, alături de ideea de proiect, menționate mai sus) este disponibil aici: www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/inscriere.

La punctarea candidaturii vom ține cont în proporție egală de proiect, CV și informațiile din formular.

Trimite-ne candidatura ta până la data de 20 septembrie 2019, ora 23.59.

Informații suplimentare: Septimius Pârvu, manager de proiect, [email protected], ​​+40787.638.315

Detalii despre edițiile anterioare, www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie.

Proiect finanțat printr-un grant al Black Sea Trust for Regional Cooperation.Opiniile exprimate în scris sau în publicațiile electronice nu reprezintă în mod necesar poziția Black Sea Trust, a German Marshall Fund sau ale partenerilor săi.

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.