en_US English

Școala pentru Democrație, editia a II-a

scoala_front

Cu siguranță te-ai întrebat de ce de multe ori guvernanții iau decizii fără a consulta cetățenii, hotărăsc contrar intereselor comunității sau de ce pur și simplu nu înțeleg de ce trebuie să lucreze pentru bunăstarea acesteia. Din lipsă de voință pentru a aplica principiile bunei guvernări? Pentru că nu există destui cetățeni care să propună schimbarea stării de fapt?

 

Dar te-ai întrebat ce poți face TU pentru comunitatea ta
și cum poți deveni mai activ pentru a schimba aceste lucruri?

 

Asociația Pro Democrația, Konrad Adenauer Stiftung, British Council și Expert Forum (cu sprijinul Black Sea Trust, pentru participanții din Republica Moldova) te invită între 24 și 28 iunie 2013 la Școala pentru democrație, pentru a te deprinde cu instrumentele, metodele și mecanismele care îți permit să devii un cetățean activ, un lider de opinie care să influențeze dezvoltarea comunității sale.

Evenimentul va avea loc la Predeal, Hotel Eden și este destinat elevilor și studenților cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani. Școala de vară va include tematici precum principiile fundamentale ale democrației, participarea publică, transparența decizională și accesul la informații de interes public susținute de traineri cu experiență și experți în domeniul anticorupției și administrației publice. Participanții vor fi susținuți pentru elaborarea unui proiect în comunitatea lor, iar implementarea celor mai bune inițiative va fi susținută de către organizațiile partenere.

Înscrierile se pot face până la data de 5 iunie (inclusiv) pe adresa de e-mail [email protected]. Pentru a participa la școala de vară trebuie să ne trimiți un curriculum vitae, precum și o propunere de proiect care să identifice și să rezolve o problemă din comunitatea ta, pe care vrei să îl implementezi după terminarea evenimentului (maximum o pagină, incluzând scop, activități, buget și echipa de proiect). Acestea vor constitui criterii de selecție. Participanții selectați vor fi anunțati până pe data de 7 iunie.

Organizatorii vor asigura cazare, masă și echivalentul a 50% din costul transportului (mașină sau tren clasa a-II-a).

UPDATE

Organizatorii invită tinerii între 18 și 26 de ani din Republica Moldova să se înscrie pentru a participa la Școala pentru Democrație, în limita a patru locuri disponibile.

Înscrierile se pot face până la data de 11 iunie (inclusiv) pe adresa de e-mail [email protected]. Persoanele selectate vor fi anunțate pe data de 12 iunie. Pentru a participa la școala de vară trebuie să ne trimiți un curriculum vitae, precum și o propunere de proiect care să identifice și să rezolve o problemă din comunitatea ta, pe care vrei să îl implementezi după terminarea evenimentului (maximum o pagină, incluzând scop, activități, buget și echipa de proiect)

Pentru participantii din Republica Moldova, organizatorii vor asigura cazare, masă și transport (mașină, tren clasa a-II-a sau autocar), precum și costurile aferente vizei, cu ajutorul unui program finantat de Black Sea Trust.

 

ECHIPA

Facilitatori: Septimius Pârvu și Alina Constantinescu

Invitați: Laura Ștefan, Codru Vrabie, Suzana Dobre

Persoane de contact

Septimius Pârvu
Coordonator proiect
[email protected]

Alina Constantinescu
Governance & EU projects manager, British Council
[email protected]

 

SCOALA PENTRU DEMOCRATIE IN IMAGINI

 

 

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.