FACILITATORI & PARTICIPANȚI

 AGENDA ȘCOLII PENTRU DEMOCRAȚIE

ȘCOALA PE SCURT

Ziua 1 – educație nonformală

 


APEL DE CANDIDATURI

Expert Forum organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație în perioada 5-10 februarie 2019, la Constanța.

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Vom selecta un număr de 18 profesori de orice specializare care predau în scoli gimnaziale sau licee din județele Constanța, Tulcea, Călărași, Brăila, Galați și Ialomița.

În cele șase zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vom aborda prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și cetățenie activă. Includem metode foarte diverse, de la dezbateri, proiecții de film urmate de discuții, tururi ghidate, simulări și jocuri de rol etc. După participarea la seminar, vom sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții.

Puteți consulta aici draftul de agendă.

 Ce presupune Școala pentru Democrație?

  • Un seminar de pregătire de 6 zile care va avea loc la Constanța în care vom pune accentul pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice
  • Implementarea unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum

Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, prânzul și pauzele de cafea, transportul, cazare (pentru profesorii din afara localității).

 Ce avantaje aveți ca participant la Școala pentru Democrație:

– primiți o diplomă de participare
– puteți primi finanțare pentru a implementa un mic proiect civic în școala/comunitatea dvs., precum cele de aici: https://expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/info/2017-romania/
– deveniți parte a unei rețele de profesori implicați civic la nivel național cu care puteți construi proiecte și contribui la schimbarea comunităților din care faceți parte.

Pentru a candida, trebuie să ne trimiteți:

  • un curriculum vitae [până în 3-4 pagini]
  • o idee de proiect civic care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea voastră. Vom puncta proiectele realiste, care sa aibă perspective de implementare. Menționați cum tinerii și autoritățile din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare. Vă rugăm să fiți conciși/se (max. 1000 de caractere, cu spații) și să vă referiți la probleme concrete din comunitate. Ideea de proiect poate fi construită (dar nu este obligatoriu), pornind de la structura de bază a unui proiect: scop, obiective, activități, timp pentru implementare, resurse. Puteți găsi aici descrierea proiectelor implementate de profesorii care au participat în 2017 la Școala pentru Democrație sau aici pe cele implementate de profesorii care au participat la Școala pentru Democrație în 2015.
  • formularul de candidatură (unde se vor încărca și CV-ul, alături de ideea de proiect, menționate mai sus) este disponibil aici: www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/inscriere

La punctarea candidaturii vom ține cont, în proporție egală, de: proiect, CV și informațiile din formular.

Puteți trimite candidatura până la data de 27 ianuarie 2019, ora 23.59.

Informații suplimentare: Septimius Pârvu, [email protected], ​​0787.638.315

Detalii despre edițiile anterioare, www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie

Proiect susținut de Raiffeisen Bank prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati” 2018.