Florina – Irina Dima, Ph. D. – profesor de Limba română și literatură universală, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” București

 

În primul rând, vă felicit pentru inițiativa de a crea un spațiu virtual dedicat educației din această perioadă delicată.

Mai apoi, aș vrea să vă mărturisesc că dacă nu aș fi avut o relație extraordinară cu elevii mei și înaintea acestei pandemii, ar fi fost dificil să lucrez atât de coerent și de organizat cu ei, cum procedez acum. Indiferent că am avut grupuri pe Facebook, Whats App ori că am comunicat prin e-mail, întotdeauna, de 12 ani de când predau, am păstrat legătura cu elevii claselor din încadrarea mea. De aceea, totul a decurs natural acum și nu am întâmpinat mari probleme.

De asemenea, precizez că am căutat și m-am documentat privind modul în care aș putea rezolva cu elevii testele de antrenament și nu numai, în mod colaborativ, online. Evident că nu videoconferința este soluția fiindcă în această clasă, de exemplu, sunt 33 de elevi. Câțiva au lipsit, dar numărul este mare, iar subiectele se rezolvă în scris. Drept urmare, am încercat platforma colaborativă online padlet.com, iar rezultatele au fost peste așteptări. Voi atașa un exemplu, astfel încât să puteți vedea cum arată un padlet creat de mine și lucrat de elevi, sub îndrumarea mea. De pe telefon ne este greu să scriem cu diacritice, dar atunci când suntem în fața unui computer, acest lucru este rectificat. Esențial este ca structura și conținutul unui text argumentativ să fie în regulă, iar apoi se corectează, prin editare, erorile de exprimare, punctuație, ortografie.

Înaintea vacanței de Sfintele Paști, le-am aplicat un chestionar cu câteva întrebări. Multe dintre răspunsurile lor au fost emoționante și mi-au dat putere să merg înainte cu  ceea ce am început. Încă nu am încheiat analiza rezultatelor, dar doresc să public un articol pe această temă.

Voi anexa și o fișă de lucru concepută de mine pentru un fragment extras din ”Alice în Țara Minunilor”, text studiat cu elevii claselor a IX-a (A, B și C).
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download