Semnează petiția VREM UN VIITOR MODERN ŞI VERDE PENTRU CET GROZĂVEŞTI

CET Grozăveşti, altădată un vârf al ingineriei româneşti, este azi o centrală veche, ineficientă şi poluantă în mijlocul Bucureştiului. Nepăsarea autorităţilor, interminabila restructurare a sectorului energetic din Bucureşti şi lipsa unei viziuni pentru CET-urile bucureştene fac ca bucureştenii să aibă parte de căldură scumpă şi de calitate proastă, prin centrale vechi şi inestetice şi care poluează tocmai centrul oraşului.

Semnatarii acestei petiţii cerem Primăriei Bucureştiului:

1. modernizarea CET-ului Grozăveşti prin investiţii în tehnologie modernă, mai eficientă şi care ar ocupa un sfert din spaţiul existent

2. recuperarea spaţiului rămas şi integrarea într-o zonă verde pe malul Dâmboviţei, într-o viziune inteligentă, integrată cu Grădina Botanică

3. recuperarea printr-un muzeu a clădirilor de patrimoniu industrial şi a istoriei de 140 de ani a CET Grozăveşti (prima uzina de apă a Bucureştiului, prima centrală termoelectrică din ţară, vârf de tehnologie în anii 1900-1930 ca produs al viziunii celor mai buni energeticieni din România şi fondatori ai Politehnicii moderne)

4. integrarea CET Grozăveşti într-o viziune a Primăriei Bucureşti pentru râul Dâmboviţa, care să valorifice potenţialul verde şi inovativ al Politehnicii, Grădinii Botanice, institutelor de cercetare şi Bibliotecii Naţionale, dar si al industriei dinamice IT din zonă.

 

Semnează petiția aici.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.