SENATUL EVZ. Ponta premier, cu condiţia să lase justiţia în pace

Deci asta s-a ales şi din miile de ore de speculaţiuni televizate despre cum va încălca diktatorul democraţia şi va pune premier pe cine vrea el; şi din clămpăneala strategilor PDL privind asul din mâneca preşedintelui, planul-bombă misterios etc. Anume, s-a ales praful.

Băsescu l-a nominalizat (a doua oară într-un an) pe Ponta prim ministru, neavând nici o marjă de manevră dat fiind dezechilibrul de forţe din Parlament. Altfel şi-ar fi pierdut singurul atu rămas, anume credibilitatea în faţa partenerilor externi, ce n-ar fi acceptat niciodată abaterile de la mecanica implacabilă a democraţiei. În istericul an 2012 are aerul că preşedintele e singurul care a respectat de fapt constituţia.

În interesul României, Băsescu trebuie să-şi calce pe inimă şi să mergă chiar mai departe, punând batista pe ţambal, îndemnându-l pe Ponta să se tundă, să-şi taie unghiuţele şi să-şi spele batistuţa, apoi să meargă cu el de mână prin Europa pentru ca tânărul premier să-şi ceară scuze prin toate cancelariile pe care le-a scuipat o jumătate de an – degeaba, după cum reiese. Să explice că era mic şi nu şi-a dat seama, că l-a stricat anturajul, dar că nu se va mai repeta. Sigur, după aceste alegeri tot anturajul cel prost se regăseşte cu căţel şi purcel în Parlament, însă noul guvern Ponta promite că va merge pe calea cea dreaptă.

EVZ.ro

citește restul articolului (evz.ro)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.