Solicitare de audiență pentru a discuta situația celor 27 de familii, majoritatea foști chiriași ICRAL, care au fost evacuați pe data de 15 septembrie

27 de familii, majoritatea foști chiriași ICRAL, au fost evacuați pe data de 15 septembrie.
65 dintre cetățenii evacuați locuiesc în stradă.

În lipsa unei reacții din partea autorităților publice locale, 50 de organizații neguvernamentale au solicitat public Primarului General Sorin Oprescu, Viceprimarului Dan Darabont și Primarului Sectorului 3 Robert Negoiță o audiență în regim de urgență. Această solicitare este un prim pas pe care îl facem în apărarea demnității celor evacuați și a dreptului lor la o viață decentă.
Înțelegem necesitatea reintrării în drepturi a proprietarilor caselor naționalizate, însă vrem ca autoritățile locale să accepte că Bucureștiul are o gravă problemă socială care are nevoie de un răspuns prompt și coerent. Mai bine de 5000 de persoane fără adăpost trăiesc în București. Cu fiecare retrocedare, numărul acestora crește. În aceste condiții, Bucureștiul nu are o politică coerentă privind locuirea socială.
Situația este cu atât mai gravă cu cât fiecare zi petrecută în stradă periclitează slujbele persoanelor aflate în stradă, precum și posibilitatea copiilor de a merge la școală. În acest context, cetățenii evacuați pe 15 septembrie vor să știe că nu sunt ignorați de autorități.

Puteți vedea aici și aici cele două cereri de audiență susținute de 50 de organizații neguvernamentale din București și din țară.

Mai multe detalii pe pagina web www.ce-re.ro.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.