Soluții juridice pentru probleme frecvente întâlnite de parajuriștii comunitari

Pe parcursul procesului de pilotare, parajuriștii comunitari formați de Expert Forum și asociațiile partenere au întâlnit frecvent mai multe tipuri de probleme juridice. Ca parte a procesului de pilotare, am dezvoltat o serie de fișe care au servit procesului de formare a parajuriștilor. Aceste fișe explică într-un limbaj accesibil cadrul legislativ aplicabil și pașii care trebuie urmați pentru rezolvarea acestor probleme.
‎ ‎
Fișele sunt utile nu numai parajuriștilor comunitari formați în proiect, ci și persoanelor care întâmpină astfel de probleme și care nu beneficiază de sprijin de specialitate, precum și altor persoane resursă care sprijină comunitățile vulnerabile (asistenților sociali, asistenți comunitari, mediatorilor școlari, ONG-uri locale etc.)
Pe scurt, fișele abordează următoarele tipuri de probleme:
1.  Înregistrarea tardivă a nașterii
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
‎ ‎
2. Înscrierea în registrele de stare civilă române a mențiunilor privind schimbarea numelui și/sau prenumelui intervenite în străinătate
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
‎ ‎
3. Procedura de schimbare a numelui pe cale administrativă (cu exceptarea de la publicare a cererii de schimbare a numelui pe cale administrativă, in Monitorul Oficial al României, în cazurile expres prevăzute de lege).
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
‎ ‎
Proiectul „Creșterea capacității comunităților rome din România prin intermediul parajuriștilor comunitari” este implementat de Asociația Expert Forum (EFOR) împreună cu Asociația Terni Godi și Asociația Națională a Parajuriștilor din Moldova (ANPM) în perioada mai 2021 – decembrie 2023. Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 274,999.00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.