Soluțiile propuse de Expert Forum pentru organizarea alegerilor de anul acesta: Votul în secţii să rămână principala metodă, se poate extinde pe mai multe zile

Expert Forum (EFOR) propune o listă de soluţii pentru a ajuta autorităţile electorale şi Guvernul să organizeze alegerile din 2020, în condiţii de pandemie, predictibilitatea şi stabilitatea fiind principii care trebuie să rămână la baza procesului, votul în secţii să rămână principala metodă şi se poate extinde pe mai multe zile.

„Chiar dacă nu ştim data alegerilor şi nici evoluţia epidemiologică a infecţiilor COVID 19, trebuie să pregătim scenarii şi soluţii concrete cât mai rapid. Organizarea alegerilor trebuie să rezulte dintr-un proces de consultare publică şi să nu afecteze drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Este clar că nu numai votarea în ziua alegerilor trebuie regândită, ci întregul procesul electoral. Pandemia şi urmările sale vor afecta cu siguranţă modul în care se vor depune candidaturile, cum se va desfăşura şi finanţa campania electorală sau cum se va asigura observarea alegerilor”, se arată într-un comunicat EFOR transmis, joi, AGERPRES.

citește restul articolului (g4media.ro)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.