Thorsten Geissler (Konrad-Adenauer-Stiftung): Regionalizarea României ar trebui susţinută de societatea civilă şi de întreg Parlamentul

Procesul de regionalizare în România ar trebui să fie susţinut atât de societatea civilă, cât şi de întreg Parlamentul, nu numai de partidele politice care sprijină Guvernul, a declarat marţi directorul ”Rule of Law Program South East Europe” (Konrad-Adenauer-Stiftung), Thorsten Geissler, la dezbaterea ”Regionalizarea şi reforma administrativă în România – provocări şi perspective”.

”Noi credem că societatea civilă ar trebui să joace un rol important în revizuirea Constituţiei şi în introducerea termenului de ‘regiuni’. (…) În ultima vreme, multe dintre ţările europene sau ex-comuniste au ales regionalizarea. Dar aici nu vorbim de federalizare, din moment ce România nu are o astfel de tradiţie. (…) Este convingerea mea că noua Constituţie trebuie să primească sprijinul întregului Parlament, nu numai a actualei majorităţi politice care sprijină Guvernul”, a spus Thorsten Geissler.

La rândul său, Laura Ştefan, reprezentantul Expert Forum, a afirmat că dezbaterea privind regionalizarea României nu este una ”pur tehnică”, ea cuprinzând şi aspecte ce ţin de sfera politicului, întrucât una dintre variantele vehiculate a fost înlocuirea judeţelor cu regiunile, ceea ce însă ar fi însemnat ”pierderea unei bucăţele din tort” în cazul unor lideri politici.

citește restul articolului (agerpres.ro)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.