[TRAINING LA CHIȘINĂU] EFOR organizează un atelier practic despre fraude în achiziții publice, finanțarea ilegală a partidelor politice și clientelism politic

Expert Forum are plăcerea de a vă invita la un atelier practic despre clientelism politic, achiziții și investiții din bani publici. Vom prezenta concluziile EFOR din ultimii șapte de ani de investigații și vă arătăm cum să urmăriți traseul alocărilor arbitrare de fonduri, banii ilegali și vulnerabilitățile legate de achiziții publice. Vom identifica împreună nereguli și vom construi investigații. Vom diseca baze de date, ne vom uita cu atenție la achiziții publice și vom analiza tipare care pot părea suspecte. Discutăm despre ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, dar vom lua în calcul și exemple de clientelism politic din România și Georgia.

Participarea la workshop este gratuită, pe bază de confirmare. Pot participa la training jurnaliști, bloggeri sau activiști civici. Înscrierea este deschisă și celor interesați care provin din alte localități/raioane.

Ne vom întâlni joi, 1 noiembrie, de la ora 9.30 la Chișinău pentru aproximativ 6 ore. Atelierul va fi susținut de Sorin Ioniță, expert politici publice și Septimius Pârvu, expert în bună guvernare și alegeri la Expert Forum, Valeriu Pașa, Comunitatea Watchdog.md, precum și de alți experți în domeniu. Draftul de agendă poate fi consultat aici.  

 

Pentru înscrieri vă rugăm să completați până la 31 octombrie acest formular.


Pentru alte detalii ne puteți contacta la [email protected] sau la +40787.638.315.

 

Eveniment organizat într-un proiect finanțat de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (FNF).


Expert Forum este un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administraţiei. Domeniile pe care le acoperim includ: reforma administraţiei şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale şi pensii; energie şi transporturi; sănătate; procese electorale şi cetăţenie activă. Mai multe detalii pe www.expertforum.ro

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.