[TRAINING LA CONSTANȚA] Atelier despre clientelism și achiziții publice, 13 iunie

Președintele peruan Oscar Benavides avea o vorbă: Pentru prieteni totul, pentru dușmani legea! Această logică funcționează și astăzi și determină modul în care partidele politice împart resursele publice, asigurându-și în primul rând bunăstarea și abia apoi orientându-se asupra interesului public. Guvernul alocă banii către primării și consilii județene de aceeași culoare politică în proporție mai mare decât pentru opoziție, firmele de partid câștigă achiziții, iar cetățenii pierd întrucât cresc costurile și scade calitatea investițiilor.

Expert Forum, vă invită la un atelier practic despre clientelism politic, achiziții și investiții din bani publici. O să împărtășim concluziile trase în ultimii șapte de ani de investigații, o să vă arătăm cum să urmăriți traseul banilor, cum arată o achiziție publică și care sunt suspiciunile și vulnerabilitățile la care merită să vă uitați. Vă vom arăta cum să găsiți nereguli și să construiți o investigație. Vom diseca baze de date, ne vom uita cu atenție pe platforma de achiziții publice și vom analiza tipare care pot părea suspecte.

Participarea la workshop este gratuită și deschisă pentru un grup de maximum 25 de persoane (activiști civici, jurnaliști, ONGiști și oricărei persoane interesate de subiect, care vrea să se implice la nivel local).

Ne vom întâlni pe 13 iunie pentru aproximativ 5 ore, după amiaza, de la 2.30, la Constanța. Atelierul va fi coordonat de Septimius Pârvu, expert în bună guvernare și alegeri la EFOR. Pentru înscrieri vă rugăm să completați acest formular până pe 10 iunie 2018. Vom reveni cu detalii suplimentare la începutul lunii iunie.

Înscrierea este deschisă și participanților din alte localități, cu mențiunea că nu putem deconta transportul.

Pentru alte detalii ne puteți contacta la [email protected] sau la 0787.638.315.
Partener local: Centrul pentru Resurse Civice


Expert Forum este un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administraţiei. Domeniile pe care le acoperim includ: reforma administraţiei şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale şi pensii; energie şi transporturi; sănătate; procese electorale şi cetăţenie activă. Mai multe detalii pe www.expertforum.ro

Evenimentul face parte din proiectele Combaterea clientelismului în investițiile locale și transferurile financiare (CC-LIFT) și Active citizens for an Accountable Europe.

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.