Consultare cu privire la transparența fondurilor de investiții pentru comunitățile locale

 

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă a lansat calendarul pentru elaborarea noului Plan de Acțiune, pentru 2022-2024. În acest context, organizații ale societății civile pot prezenta propuneri de angajamente până în luna martie, care pot fi implementate în parteneriat cu instituții publice. Una dintre prioritățile care a figurat în planurile anterioare este cea legată de transparentizarea fondurilor și proiectelor finanțate din programe naționale de investiții de tipul PNDL.

Expert Forum a propus astfel de teme în ultimele două planuri de acțiune și va continua să facă advocacy pentru publicarea datelor legate de alocările de fonduri, aprobarea și implementarea proiectelor, dar și orice alte date care sunt esențiale pentru a înțelege cum se implementează programe precum Saligny sau PNDL. Astfel, vom organiza o discuție în cadrul căreia să analizăm cât de bine au funcționat aceste angajamente până acum, cum se poate îmbunătăți implementarea acestora și pentru a stabili teme de interes care pot fi incluse în noul plan de acțiune cu privire la această temă. Concluziile colectate din această întâlnire vor fi transmise către Secretariatul General al Guvernului (care coordonează OGP) și către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Vom discuta și chestiuni foarte concrete, cum ar fi liste de date pe care le poate publica MDLPA din noua platformă online dezvoltată pentru Programul Saligny. Vă invităm deci, să găsim împreună cele mai bune și realiste soluții pentru a crește transparența, pentru a le promova către decidenți.

Discuția va avea loc online, pe 18 februarie, de la ora 10 și este deschisă ​tuturor celor interesați de acest subiect. Pentru înscriere, vă rugăm să completați următorul chestionar.

 

Detalii suplimentare la [email protected] și 0787.638.315 / Septimius Pârvu, coordonator  de proiect.

 

Proiect derulat de

Proiectul Politici publice locale participative și relevanteeste derulat de Asociația Expert Forum, în parteneriat cu Asociatia Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a crește calitatea politicilor publice prin consolidarea bunei guvernări din sectorul public la nivel local, monitorizare cetățenească, claritate legislativă și implementare practică în colectarea, respectiv publicarea datelor de interes public.

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.