[Fairpress.eu] Viața mogulilor de presă români în închisoare

“Domnilor, investiti în pușcării, investiți în viitorul vostru!” – Sorin Ovidiu Vântu, fost patron de presă și afacerist

România pare a fi o excepție în regiune, având în vedere cât de mulți dintre foști patroni media au ajuns în închisoare, pentru fapte legate fie de activitatea lor de la trusturile pe care le dețin, fie pentru fapte de corupție, evaziune etc.

Dan Voiculescu, patronul Intact (holding media cu trei televiziuni) a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Acesta ar fi intrat în posesia unei proprietăți care a fost evaluată de procurori la 60 de milioane de euro, dar pe care a plătit doar 100.000 de euro – prețul unui apartament cu două camere într-o zonă bună. Ulterior, în 2016, Voiculescu a mai primit doi ani cu executare pentru complicitate la șantaj în formă continuată, într-un dosar în care  directorul general Antena TV l-ar fi șantajat pe administratorul RDS & RCS să retransmită programele trustului la un preț dorit de acesta, pentru a nu dezvălui informații compromițătoare.

citește restul articolului (fairpress.eu)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.