Căutăm doi voluntari pasionați de alegeri și implicare civică

Începem demersurile pentru monitorizarea alegerilor locale (posibil și anticipate pentru parlamentare) împreună cu coaliția FiecareVot. Te invităm să vezi ce se întâmplă în spatele culiselor monitorizării alegerilor, cum acredităm și coordonăm observatorii, cum decurge un training, dar și cum funcționează call center-ul organizat în zilele cu alegeri și cum se produc rapoartele de monitorizare. Ne vei ajuta în procesul de acreditare și la organizarea celorlalte evenimente.

Cum aplici:

Trimite-ne un CV de o pagină și o scrisoare de intenție de maximum o pagină în limba engleză prin care să ne explici de ce crezi că ești potrivit(ă) și ce te motivează să lucrezi cu noi la adresa [email protected]. Te rugăm să incluzi în titlul mailului Voluntariat EFOR. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 1 martie, ora 23:59. 

Ți se potrivește această poziție dacă:

  • Ești student(ă) la facultate de profil (Științe Politice, Relații Internaționale, Drept, Comunicare sau Administrație etc.) din București
  • Cunoști limba engleză la un nivel cel puțin mediu
  • Ai un interes pentru implicare civică și ești o persoană deschisă către noi provocări
  • Știi să lucrezi cu Microsoft Office (în special Excel și Word)
  • Ai răbdare cu sarcini meticuloase, care combină contactul cu beneficiarii și ceva birocrație
  • Faci față și la un pic de stres, în perioada alegerilor

Îți propunem:

  • un stagiu de aproximativ 15-20 de ore pe săptămână (negociabil și flexibil, dar avem nevoie de disponibilitate mai ales în perioada zilelor alegerilor), pentru aproximativ 3 luni (negociabil)
  • sediul nostru este pe str. Semilunei 7, București
  • să lucrezi cu un colectiv deschis și primitor
  • șansa de a învăța cât mai multe despre alegeri și procesul de monitorizare

Stagiul nu este remunerat, însă la finalul programului vei primi un certificat de voluntariat și recomandări.

Despre EFOR și FiecareVot

Expert Forum este un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administraţiei. Domeniile pe care le acoperim includ: reforma administraţiei şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale; energie şi transporturi; procese electorale şi cetăţenie activă.

FiecareVot este o iniţiativă civică pentru observarea alegerilor şi referendumurilor. Scopul activităţii observatorilor este acela de a identifica şi semnala autorităţilor şi publicului neregulile survenite în procesul electoral.

Proiectul a început la alegerile europarlamentare din 2014 şi a continuat la fiecare scrutin organizat până în prezent. De atunci, numărul organizaţiilor societăţii civile care participă la FiecareVot a crescut, iar începând cu 2016 proiectul a devenit mai amplu, odată cu dezvoltarea platformei de înscriere online şi a aplicaţiei MonitorizareVot. Proiectul va continua la alegerile din 2020.

Te așteptăm în echipa noastră! Pentru întrebări și nelămuriri ne găsești la adresa de mail [email protected]


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.